Muammer Güler'in de görüntüleri çıktı

Muammer Güler'in de görüntüleri çıktı

"Bazı bürokratlar Muammer Güler hakkında belge toplamış"



CHP'li Özel, "askeri casusluk" iddianamesinde üst düzey yetkililere ait cinsel içerikli resim bulundurduğu yer alan sivil bürokratların neden yargılanmadığını sordu.



CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "askeri casusluk" davası iddianamesinin tutarsız hazırlandığını iddia ederek, "İddianamede adı geçen sivil bürokratlar ne yapmışlar: Bürokratlardan bazıları Muammer Güler, Hüseyin Çapkın, Reşat Altay'a ait cinsel içerikli resim ve belgeleri bulundurmuş ve yayınlamışlar. Bunları ben söylesem gerçekten iddia olur" dedi.

CHP'li Özel, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile düzenlediği basın toplantısında, askeri casusluk davasının tanımının değiştiğini düşündüklerini söyledi. 

"Bu davada tutuklu olan askeri personelin mesleki namuslarına casus lekesi, kişisel namuslarına da fuhuş lekesi sürülmüş durumda" diyen Özel, böyle bir davada ailelerin yaşadığı drama bir kez daha dikkat çekmek istediğini kaydetti. Özel, davanın başında insanlara "casusluk, fuhuş" var denildiğini, ancak ne olduğu sorulduğu zaman 10 ay boyunca ne olduğunun söylenmediğini belirtti.

"Savcı ne DNA testi uyguladı ne parmak izi aradı"

Özel, bugüne kadar sadece bir kişinin ordudan uzaklaştırıldığını bildiklerini ifade etti. Savcının davada adı geçen kişilerin birbirlerini tanımadığını söylediğini kaydeden Özel, "Savcı bunu söylüyor ama davada adı geçen 2 kişinin de evlerinde, mutfakta buzdolabının üzerinde poşet içerisinde aynı marka hardiskler bulunuyor. Kişi, 'ben bu hardiski hiç görmedim, elimi bile sürmedim' diyor ama üzerinde ne parmak izi aradılar ne de DNA testi uyguladılar" diye konuştu.

"Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bürokratları niye yok?"
Bu davanın sanıklarının ya asker ya da askerle ilişkili kişiler olduğunu anımsatan Özel, davada, kendilerine hiçbir soru sorulmayan vali yardımcıları, kaymakamlar, daire başkanları, müsteşar yardımcılarının isimlerinin geçtiğini ve birçok bakanlıklarla kamu kurumlarının üst yöneticilerinin isimlerinin yer aldığını bildirdi. Özel, sadece Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bürokratların olmadığını söyledi.

"Muammer Güler hakkında resim ve belge bulundurmuşlar"
Davanın iddianamesinde yer alan bazı bilgilerden örnekler veren Özel, "Davaya konu olan askeri kişiler 1-3 yıl arasında yargılanıyor ve yeni salıverildiler. Oysa dışarıda olan ve iddianamede adı geçen, bir tek soru bile sorulmayan sivil bürokratlar ne yapmışlar: Bürokratlardan bazıları Ali Babacan ve ailesinin pasaport bilgilerini kodlamış, bazıları Hürkuş Projesi ile ilgili 290 sayfalık askeri belgeyi bulaştırmış, bazıları İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'a ait cinsel içerikli resim ve belgeleri bulundurmuş ve yayınlamışlar, bazıları da Mardin'deki Bilge Köyü katliamının soruşturmasına ilişkin gizli belgeleri bulunduruyorlarmış. Bu bürokratlardan bazıları, Recep Tayyip Erdoğan ve Ali Babacan adıyla iki belge tanzim etmişler. Bunları ben söylesem gerçekten iddia olur" dedi.

Özgür Özel, davanın savcısının Habur'da ifadeleri alan savcı olduğunu belirtti.


cnntürk