MİT TIR'I SİLAH FOTOĞRAFLARINA BÜYÜK TEPKİ

MİT TIR'I SİLAH FOTOĞRAFLARINA BÜYÜK TEPKİ

Cumhuriyet'in ele geçirip yayınladığı "Mit Tır'ları silahları" fotoğrafları büyük tepkilere neden oldu. Muhalefet partilerinden CHP ve HDP Cumhuriyetin yayınına destek verdiler

CHP milletvekili Mahmut Tanal ve HDP milletvekili Tuncel, MİT tırlarındaki silahların görüntülerinin ortaya çıkması üzerine hükümetin Lahey'de yargılanması gerektiğini savundu.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Tanal, "Hükümet suçüstü yakalanmış durumda" dedi Tuncel ise, "Erdoğan bütün bunların hesabını verecek" diye konuştu.
CHP ve HDP'li vekiller KRT Haber Koordinatörü Çağlar Cilara'nın yayınında konuyla ilgili soruları yanıtladılar ve hükümetin uluslararası alanda yargılanması gerektiğini söylediler.

MİT'İN SİLAH TAŞIMA VE SEVKİYAT GÖREVİ YOK

Hükümetin suçüstü yakalandığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "MİT'in silah taşıma ve silah sevkiyatı yapma gibi görevi yok, MİT sadece istihbarat ve bilgi toplayabilir, burada hükümet suçüstü yakalanmış durumda. Burada devlet hukuk dışına çıkmış, adeta aşiret ve çadır devletlerinin durumuna düşmüştür. Silahlar kime giderse gitsin suçtur. ÖSO'ya da gitse suçtur. Hükümetin yüce divan ve Lahey'de yargılanması gerekir" dedi.

TIRLAR DURDURULMAZSA SUÇ İŞLEMİŞ OLURLARDI

Tanal, tırlarda arama yapan savcıların ve askerlerin cezaevinde olduğunu hatırlatarak, "Cumhuriyet savcıları haklı olarak bu suçu araştırmakla yükümlüdür, suçu araştırmasalar, tırları durdurmasalar suç işlemiş olurlardı. Bu savcılar görevlerini yaptıkları için cezaevine atıldılar" şeklinde konuştu.

AKP HÜKUMETİ SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ

HDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel ise hükümetin savaş suçu işlediğini söyledi, Cumhuriyet'e açılan soruşturmaya da tepki gösterdi. Tuncel, "Bu görüntüler, AKP hükümetinin savaştan yana tavır gösterdiğini, Ortadoğu ve Kürt halkına düşmanlık yaptığını göstermiş oldu. Görüntüleri yayımlayan gazete hakkında soruşturma başlatıldı, bu da gerçeği gizlemeye çalıştıklarını gösteriyor. Türkiye toplumu AKP'nin gerçek yüzünü gördü.

SİLAHLARI ALANLAR İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR

Savaş suçu işleniyor, silahları gönderdiği kişiler Ortadoğu'da insanlık suçu işliyor. AKP'nin ve bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlarda partimizi hedef alması yargılanmasını engellemesi içindir, çünkü AKP tek başına iktidar olamayınca Erdoğan Başkan olamayacak ve yargılanacak, bütün bunların hesabını vermek zorunda kalacak."
"İktidarın suçlarını ortaya çıkaran tutuklanıyor"

KİM İKTİDARA LAF SÖYLERSE TUTUKLANIYOR

Tuncel tırlarda arama yapan savcı ve askerlerin cezaevinde olmasını, "Kim iktidara laf söylüyorsa, kim AKP'nin halka karşı işlediği suçlarını ortaya çıkarıyorsa tutuklanıyor" diye konuştu.

İLGİLİ HABER VE FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

cumhuriyet-003-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı