MHP'DE DEPREM

MHP'DE DEPREM

Muhalefetin İlçe Teşkilatlarından İmza toplayarak Olağanüstü Seçimli Kurultaa gitme girişimini parti teşkilatlarını kapatarak bastırmaya çalışan Bahçeli'ye kendi yardımcısıda isyan etti. Gelişme ünlü İngiliz Yayın organı BBC'de böyle yer aldı.

1 Kasım seçimlerinde partisinin aldığı ağır yenilgi üzerine parti teşkilatından istifası beklenen ancak istifa etmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Parti İçi Muhalefetin Kurultay taleplerinide geri çevirmiş ve büyük tepki almıştı.

KENDİ PARTİSİNİ KAPATAN LİDER TEPKİLERİ

Muhalefetin İlçe Teşkilatlarından İmza toplayarak Olağanüstü Seçimli Kurultaa gitme girişimini parti teşkilatlarını kapatarak bastırmaya çalışan Bahçeli'ye kendi yardımcısıda isyan etti. Gelişme ünlü İngiliz Yayın organı BBC'de böyle yer aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin muhalif teşkilatları kapatmasına Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ istifa ederek tepki gösterdi.

TARTIŞMANIN GİDEREK BÜYÜMESİ BEKLENİYOR

Özdağ, olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Parti içerisindeki tartışmanın önümüzdeki günlerde daha da alevlenmesi bekleniyor.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Özdağ ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile birlikte 24. dönem MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de katıldı.
Özdağ, toplantıda sürpriz bir çıkış yaparak, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye olağanüstü kurultayı toplama çağrısında bulundu.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINDAN İSTİFA ETTİ

Genel başkan yardımcılığından istifa ettiğini de açıklayan Özdağ, Bahçeli'nin MHP'de yaşanan ağır üzüntü ve derin hayal kırıklığını aşmak, mevcut istikrarsızlığa son vermek için artık ülkücülerin çok büyük bir bölümünün olduğu gibi toplumun da beklentisi haline gelen olağanüstü kurultaya partiyi götürmesinin toparlayıcı bir adım olacağını söyledi.
İmzacılara operasyon gerilimi tırmandırdı

BAHÇELİ'YE DAVA

MHP'deki parti içi kavga Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis ve İstanbul'un Fatih ilçe teşkilatlarının kapatılmasıyla başlamıştı. Bu sırada MHP'li Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan'ın avukatları olağanüstü kurultay çağrısına yanıt vermeyen MHP Genel Merkezi hakkında dava açmışlardı.

1157124_620x410.jpg

Dava dilekçesinde ise 16 il başkanı, imza veren 543 delege adına "davacı" olarak yer almıştı. Parti yönetimi, imzacı teşkilatlardan 8'ini de hafta başında kapatmıştı. Kapatılan teşkilatlarda il yöneticileri hakkında da "tedbirli" ihraç istemiyle disiplin süreci başlatılırken, il başkanlıklarının yerine de yeni yönetimler atadı.
Böylece kapatılan il başkanlıklarındaki delegeler, partinin olağanüstü kurultaya gitmesi durumunda oy kullanamayacak. Görevden almalar ve disiplin işlemleri mahkemeye sunulan imza sayısını etkilemeyecek.
Ancak görevden alınan il başkanları ve imzacı delegeler bu yöntemle olağanüstü kurultayda oy kullanamayacaklar. MHP'nin herhangi bir faaliyetine katılamayacaklar.
Şefkat Çetin: Fitne virüsü bulaştırılmaması için

FİTNE SUÇLAMASI

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, görevden almalara ilişkin twitter adresinden ilginç bir yorum yaptı.
Çetin, "Algı operasyonunun etkisinde kalarak kendi evini taşlayıp camını kırmaya çalışanlara... Algı Rüzgarından Etkilenip Hapşıranların..! Fitne Virüsü Bulaştırmaması İçin..! Dinlenmeleri de Tedavi Metodudur.." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı