MHP KURULTAYININ NOTERİ DELEGE SAYISI VERDİ

MHP KURULTAYININ NOTERİ DELEGE SAYISI VERDİ

MHP'nin yargı kararı ile gerçekleştirdiği 6. olağanüstü kurultay sona erdi ama tartışmalar biteceğe hiç benzemiyor.

MHP'nin kritik kurultayında bir son dakika haberi daha geldi. Muhaliflerin yaptığı tüzük kurultayında Çağrı Heyeti'nin 752 delege imza attı açıklamasına karşın Genel Merkez, "495 delege imza verdi" dedi.Sözcü'nün haberine göre, aynı dakikalarda da noterin yaptığı açıklama kafaları iyice karıştırdı.

GEREKLİ SAYI GEÇİLDİ AMA FARKLILIK NEREDEN KAYNAKLANIYOR

MHP’de muhaliflerin yaptığı tüzük kurultayında Çağrı Heyeti’nin 752 delege imza attı açıklamasına karşın Genel Merkez, “495 delege imza verdi” dedi. Ankara 13. Noterliği de konuyla ilgili “MHP Kurultayı için 659 imza aldık. Kontrol amaçlı sayım sürüyor. Tasdik işlemi Pazartesi günü yapılacak” dedi.
Ortada dolaşan 3 farklı  delege MHP cephesinde kafaları iyice karıştırdı.

basliksiz-1-384.jpg

NOTER SOZCU.COM.TR’YE KONUŞTU

Kafa karıştıran delege sayıları hakkında son sözü Ankara 13. Noterliği söyledi. Sozcu.com.tr’den Fırat Tur’a konuşan Noter Katipleri “Bizim saydığımız rakam 657’dir. Ne buradaki kurultayda bulunanların ne de MHP Genel Merkezi’nin açıklamaları bizi ilgilendirmez” dedi.

NE ANLAMA GELİYOR

Çağrı Heyeti “752 delegenin imzasını topladık” dedi. 1186 üst kurul delegesinin 595'nin katılması halinde MHP tüzük kurultayının gerçekleşmesinin önünde bir engel kalmamış oluyor. Bunoterin beyanı gerekli sayıyı çoktan aşmış olduğunun kanıtı. Bu halde artık 10 Temmuz'da  sonuca göre Genel Başkan seçimi önünde herhangi bir engel kalmamış oluyor. Tabi devlet bahçeli ve ekibinin bu sonucu ellerinde tuutkları genel merkez ve evrakı üzerinde nasıl tasarruf edeceğide ayrı bir bilinmez olarak zihinlerde bekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı