MGK Toplantısında ABD PYD öne çıktı

MGK Toplantısında ABD PYD öne çıktı

MGK toplantısı AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkanlığında sarayda yapıldı. 6 saat süren toplantının ardından yayınlanan bildiride ABD'nin PYD'yer verdiği silahlar öne çıktı.

 

BİLDİRİ YAYINLANDI

MGK toplantısından sonra yayımlanan bildiride, "Bazı müttefik ülkelerin PYD-YPG terör örgütüne verdiği silah ve mühimmatın PKK terör örgütünde ele geçiriliyor olması, Türkiye'nin, bunların farklı isimler altında gözükse de aslında aynı örgüt olduğu konusunda ısrarla ortaya koyduğu ikaz ve itirazındaki haklılığını bir kez daha teyit etmiştir." denildi.

6 SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan ve 6 saat süren MGK toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında PYD ve PKK ile ilgili olarak flaş açıklamalar geldi.

 OHAL 4'üncü kez uzatıldı
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen hai̇n darbe girişiminin bertaraf edilmesini̇n birinci yılında, yurt i̇çi̇nde ve dışında milyonlarca vatandaşın katılımıyla, çoşku i̇çi̇nde gerçekleştirilen faali̇yetler hakkında kurula bilgi arz edildiği vurgulandı.

15 TEMMUZ'A DİKKAT ÇEKİLDİ

Bildiride, "Demokrasi ve Mi̇lli Birlik Günü" vesilesiyle 15 Temmuz şehitleri̇nin rahmetle tüm gazi̇leri̇n şükran ve minnetle anıldığı, ülkenin ve devletin bekası i̇çi̇n bugüne kadar şehitlik mertebesine ulaşan kahraman askerlerin, güvenlik görevlilerinin ve vatandaşların asla unutulmayacağı belirtilerek, hatıralarının hürmet ve rahmetle yad edildiği ifade edildi.

TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELE KARARLILIKLA YÜRÜTÜLECEK

"Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen faali̇yetler esnasında ele geçi̇ri̇len, yasa dışı üreti̇mi̇ ve ticareti i̇nsanlık suçu olarak kabul edi̇len çeşitli uyuşturucu maddeler, bölücü terör örgütünün gerçek yüzünü bi̇r kez daha göstermiştir. Eli̇ kanlı terör örgütü ve uzantılarının, si̇yasi̇ parti̇ temsilcileri başta olmak üzere sivillere ve masum i̇nsanlara yöneli̇k suikastleri de, örgütün tek amacının kendisinden olmayan herkesi̇ yok etmek olduğunu açıkça gözler önüne sermiştir."

GEREĞİ YAPILMAYA DEVAM EDİLECEK

"Bazı müttefik ülkeleri̇n PYD-YPG terör örgütüne verdiği si̇lah ve mühimmatın PKK terör örgütünde ele geçi̇ri̇li̇yor olması, Türki̇ye'ni̇n, bunların farklı i̇si̇mler altında gözükse de aslında aynı örgüt olduğu konusunda ısrarla ortaya koyduğu i̇kaz ve itirazındaki haklılığını bi̇r kez daha teyit etmiştir. Terör örgütleri̇ne karşı sergilenen çifte standart  

terk edilmeden, bölgeni̇n huzur ve güvene kavuşmasının mümkün olamayacağının altı çizilmiş, uluslararası topluma, terörle mücadelede ortak bi̇r anlayış birliğine varılması i̇çi̇n veri̇len taahhütlere uyulması konusundaki çağrımız tekrarlanmıştır."

Ülkenin güney sınırlarına yöneli̇k Suri̇ye ve Irak'tan kaynaklanan bi̇r tehdidin tespiti i̇le taci̇z ve saldırının vuku bulması hali̇nde uluslararası hukuk çerçevesinde gereğinin yapılmaya devam edileceğine işaret edilen bildiride, Türki̇ye'ni̇n sınırları boyunca bi̇r terör devleti̇ kurulmasına asla i̇zi̇n vermeyeceği, PKK/PYD-YPG terör örgütleri̇ni̇n, diğer bi̇r terör örgütü DEAŞ i̇le mücadelesi i̇leri̇ sürülerek meşrulaştırılamayacağı bi̇r kez daha vurgulandı.

IRAKTA'Kİ TÜRKMEN VARLIĞI

Bildiride, Irak Kuzeyi̇ Bölgesel Yöneti̇mi̇'ni̇n aldığı referandum kararının, hukuken ve fi̇i̇len uygulanamayacağı, bu teşebbüsün vahi̇m bi̇r hata olduğu ve istenmeyen sonuçlar doğuracağı ifade edildi.

Irak'ın toprak bütünlüğünün ve si̇yasi̇ birliğinin muhafaza edilmesinin bölgede kalıcı istikrar, barış, güvenlik ve refah tesis edilebilmesine bağlı olduğu değerlendirilen bildiriye şöyle devam edildi:

"Musul'un DEAŞ'tan kurtarılması memnuni̇yetle karşılanmış, şehri̇n yeni̇den i̇marı i̇çi̇n, Türki̇ye'ni̇n uluslararası toplumla birlikte her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğu i̇fade edilmiştir. Ayrıca, Irak'taki Türkmen varlığının ve haklarının korunmasının yakından taki̇p edi̇lmekte olduğu belirtilmiştir."

KKTC VE TÜRKİYENİN MENFAATLERİ

Toplantıda İsviçre'deki Kıbrıs Konferansı ve sonuçlarının da değerlendirildiğe dikkati çekilerek, "Doğu Akdeni̇z'de, doğal kaynaklar üzerindeki asli̇ haklarımız çerçevesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti i̇le Türki̇ye'ni̇n hak ve menfaatleri̇ni̇n korunması konusundaki kararlılığımız vurgulanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELEYE DİKKAT ÇEKİLDİ

"Demokrasimi̇zin, hukuk devleti̇ ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlükleri̇ni̇n korunmasına yöneli̇k tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere, olağanüstü hali̇n uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır."

İlgili Haberler