METRO'YA TEKBİR GETİRİP ÇANTA ATTILAR

METRO'YA TEKBİR GETİRİP ÇANTA ATTILAR

Yaşları küçük 2 genç vagonun kapılarının kapanacağı sırada Alahu ekber diyerek tekbir getirdi, hemen ardından da elindeki çantayı birazdan harekete geçecek vagonun içine attı. Olay saat...

KADIKÖY-Kartal Metrosu'nun en yoğun olduğu akşam saatlerinde, tekbir getirip kapıları kapanan vagonun içine çanta atarak büyük paniğe yol açan ve "Şaka yaptık" diyen gençlerle ilgili soruşturmada gözaltı sayısı 3'e yükseldi. Yaşları 18 yaşından küçük 3 kişi yarın adliyeye sevk edilecek.

İŞTE AYRINTILAR

Olayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Görgü tanıklarının iddiasına göre, akşam saatlerinde 3 genç, Üsküdar Ünalan Metro İstasyonu'nda inip, Kartal yönüne giden metroyu beklemeye başladı. Kısa süre sonra gelen metroya 2 arkadaş binerken, diğer üçüncü kişi ise vagonun kapıları kapanırken, tekbir getirip elindeki çantayı arkadaşlarına doğru atarak "Bomba" diyerek kaçtı. Bu sırada metro da Kartal yönüne doğru hareket etti. Ancak olay vagonda büyük paniğe yol açtı. Bazı yolcular çığlık atmaya başladı, bazıları da panik butonuna bastı. Metro Göztepe İstasyonu'nda dururken, Metro'nun özel güvenlik personeli vagondaki 2 genci yakalayarak olay yerine gelen polise teslim etti.

ALLAHÜ EKBER DEYİP ÇANTAYI ATTILAR

Olay saat 16.45 sıralarında hattın en yoğun olduğu saatte Ünalan metrosunda meydana geldi. Görgü tanıklarının an be an analttığına göre metroda büyük şok yaşatan olay şöyle gelişti. Yaşları küçük 2 genç vagonun kapılarının kapanacağı sırada Alahu ekber diyerek tekbir getirdi, hemen ardından da elindeki çantayı birazdan harekete geçecek vagonun içine attı.

BÜYÜK PANİK VE KARGAŞA YAŞANDI

Bu dakikadan sonra hem istasyonda hem de harekete geçen vagonlardaki yolcular arasında büyük panik ve kargaşı yaşandı. Akıllara gelen tek şey çantanın bombalı olduğuydu. Çantanın atıldığı vagondaki yolcular hızla çantadan uzaklaşmaya çalıştı, bazı yolcular acil butonuna bastı, bu sırada fenalık geçirenler oldu.

GÖZTEPEYE KADAR DEVAM ETTİ

Bu sırada metro hareketine devam etti ve bir sonraki istasyon, Göztepe istasyonunda durdu. Bu sırada polis de alarma geçti, çok sayıda ekip istasyona geldi..Yolcular vagonu hızlıca terketti. Bu sırada olayı gerçekleştiren yaşları 18'den küçük 2 çocuk metronun güvenlik görevlilerinin de yardımıyla tespit edildi, yakalandı ve polislerin nezaretinde polis merkezine götrüldü. Çocuklar dehşete düşüren itirafı da bu sırada yaptılar, olayı şaka amaçlı yaptıklarını söylediler.

BİR YOLCU OLAYI ŞÖYLE ANLATTI

Olayın şokunu üzerinden atamayan yüzlerce yolcudan biri olan Büşra Yüce o anları şöyle anlaattı "Kadıköyden bindim Ünalan'da inecektim. Bir anda bir kişi tekbir getirdikten sonra elindeki çantayı attı .Bomba paniğ yaşandı herkes birbirini ezdi " diye konuştu. Bu arada çocukların vagona attığı çantada bir basketbol topunun olduğu anlaşıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı