METROBÜS SALDIRISI  OLAYINDA  GELİŞME

METROBÜS SALDIRISI OLAYINDA GELİŞME

Pişman olduğunu söyleyen Akbulut, "Olası kastla kasten yaralama", "Kasten yaralama", "Kamu malına zarar verme" ve "Mala zarar verme" suçlarından..

Acıbadem'deki metrobüs kazasında şoföre şemsiyeyle saldıran Murat Akbulut, "Kasten yaralama", "Olası kast ile birden fazla kişiyi yaralama", "Birden fazla kişiye yönelik olası kastla mala zarar verme", "Olası kastla kamu malına zarar verme" suçlarından tutuklandı.

TUTUKLAMA İSTEMİYLE SEVK EDİLDİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen Murat Akbulut savcılıktaki kimlik tespitinde muhasebe işi ile uğraştığını ve bekar olduğunu belirtti. Pişman olduğunu söyleyen Akbulut, "Olası kastla kasten yaralama", "Kasten yaralama", "Kamu malına zarar verme" ve "Mala zarar verme" suçlarından tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

"KÜFÜR İÇEREN TEPKİSİNDEN DOLAYI..."
Mahkemede savunma yapan şüpheli Akbulut'un pişman olduğunu belirterek, "Metrobüs şoförü bana küfrettiği ve diğer yolcular da sert bir şekilde tepkiler gösterdiği için ben ona tepki gösterdim. Bana metrobüs şoförünün uygunsuz ve küfür içeren tepkisinden dolayı ben de tepkide bulundum. Olayların bu hale gelmesinden dolayı pişmanım. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Serbest bırakılmak istiyorum" dediği öğrenildi.

4 AYRI SUÇTAN TUTUKLANDI
Mahkeme, şüphelinin üzerine atılı suçları işlediğine dair somut ve kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu, dosya kapsamında bulunan kamera kayıtları, müşteki beyanlarının dikkate alındığını ve şüphelinin müştekiler üzerinde baskı yapma ihtimalinin bulunduğunu belirtti. Murat Akbulut, "Kasten yaralama", "Olası kast ile birden fazla kişiyi yaralama", "Birden fazla kişiye yönelik olası kastla mala zarar verme", "Olası kastla kamu malına zarar verme" suçlarından tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.

ŞOFÖR DE MÜŞTEKİ-ŞÜPHELİ

Öte yandan avukatıyla birlikte adliyeye gelen metrobüs şoförü Recai Türkoğlu'nu da müşteki-şüpheli sıfatıyla savcıya ifade verdi. Şoför Türkoğlu ifadesinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı