Metin Oktay Fenerbahçe Hayranıydı

Metin Oktay Fenerbahçe Hayranıydı

Türk futbolunun Taçsız Kralı Metin Oktay'ın bugün 22. ölüm yıldönümü.

Türkiye liglerinde 6 kez üst üste gol kralı olarak müthiş bir başarıya imza atan, bir sezonda kaydettiği 38 gollük rekor ancak yıllar sonra kırılan Oktay'ın 23 Ağustos 1969 tarihinde Fenerbahçe ile oynanan jübile maçında futbola vedasını sarı lacivertli formasıyla yapmıştı.
 
Metin Oktay'ın anılarını yazan Rıdvan Özdin, Taçsız Kral'ın Fenerbahçe'ye büyük bir sempatisi olduğunu dile getirerek, bu konudaki ayrıntıyı "Metin Oktay Fenerbahçe hayranıydı" başlığıyla şöyle dile getirmişti:

Metin Oktay Fenerbahçe Hayranıydı
 
Metin Oktay futbol oynadığı en parlak günlerinden birinde Rüştü Dağlaroğlu'nu ziyarete gelir. Dağlaroğlu ziyaretten çok memnun olur ama bir taraftan da merakını yenemez. "Hayrola bir arzun mu var?" Metin cevap verir "Yıllardır Galatasaray'da oynuyorum ama Fenerbahçe sempatizanıyım. Özel bir maçta F.Bahçe forması ile sahaya çıkmak ve bu şekilde futbolu bırakmak istiyorum." Sonra bu gerçekleşti. 

Metin Oktay'ın Fenerbahçe'ye attığı meşhur gol sonrası açıklaması ise:'Benim attığım golün büyüklüğünün sebebi Fenerbahçe'nin büyüklüğüdür.' demişti.

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın 1-1 berabere kaldığı 23 Ağustos 1969 tarihinde oynanan jübile maçında Metin Oktay, Fenerbahçe forması giymiş ve on dakika Fenerbahçe Formasıyla Mücadele etmişti.