METEROLOJİDEN JET UYARI

METEROLOJİDEN JET UYARI

Uyarılarına dün geceden başlayan Meteoroloji , peş peş yaptığı açıklamalara bir tane daha ekledi. İşte ayrıntılar

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Hatay, Osmaniye, İzmir çevrelerinde kuvvetli yağış ayrıca Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu bölgelerinin güney kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini açıkladı.

DOĞUYA KAYACAK

Meteoroloji'den yapılan açıklamada kuvvetli yağışların gökgürültülü sağanak şeklinde meydana gelebileceği belirtilerek şöyle denildi: "Bugün Doğu Akdeniz'de görülecek yağışların; akşam saatlerinden sonra Hatay ile Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültü sağanak yağış, yükseklerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

GÜNEYDOĞU ANADOLU İLE DOĞU ANADOLU'NUN GÜNEY KESİMLERİNDE YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

040120161349403076562_2.jpg

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde görülen kar yağışlarının; öğleden sonra etkisini arttırması ve akşam saatlerinden itibaren; Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu (Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ ile Van'ın güney kesimleri) ile yarın sabah saatlerine kadar olmak üzere Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde (Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis), kuvvetli ve yer yer yoğun olarak devam etmesi beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada bölgenin Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi. Pazartesi günü bölge genelinin yağışlı geçeceği, yağışların Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak şeklinde olacağı belirtildi. Yapılan açıklamada gece boyunca İzmir merkezde çok kuvvetli, Urla, Menderes ve Seferihisar'da ise şiddetli yağış beklendiği, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu. İzmir ve Aydın çevrelerinde salı günü yer yer kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde yağmur ve sağanak görüleceği, çarşamba günü kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde parçalı çok bulutlu havanın hakim olacağı, perşembe günü ise bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisine gireceğinin tahmin edildiği vurgulandı. Hava sıcaklığının ise hafta başından itibaren artacağı ve mevsim normallerine döneceği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı