Meteorolojiden yeni uyarı ; Devam edecek

Meteorolojiden yeni uyarı ; Devam edecek

Meteorolojiden yeni yapılan açıklamada İstanbul ve çevresine yine kötü haber geldi.

Betondan ve kulelerden nefes alamaz hale gelen İstanbul'da sık sık yaşanan doğa felaketlerine yenisi eklendi.Akşam saatlerinde yaşamı felç eden fırtına,dolu ve sağanak yağışa iilşkin yeni açıklama geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve çevresinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışın, kuvvetli sağanak olarak devam edeceğini duyurdu. Yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurdun batı kesiminde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

ARTARAK DEVAM EDECEK

Yapılan yazılı açıklamada, bugün akşam saatlerinde Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtilerek, yağışların Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kilogram) süreceği vurgulandı. 

YİNE SEL DEDİ

Vatandaşlar, meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

YARIN DA SÜRECEK

Meteoroloji verilerine göre yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurdun batı kesiminde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yarın İstanbul'daki hava sıcaklığının ise 28 derece civarında seyretmesi bekleniyor.
İstanbul'a dolu yağdı, uzmanlar uyardı: Olduğunuz yerde bir saat kalın

UYARMIŞTI GERÇEKLEŞTİ

İstanbul'da meteorolojinin uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağmur başladı. İstanbul'un bir çok ilçesinde göz gözü görmedi. Pek çok ilçede şiddetli sağanak, fırtına ve bazı ilçelerde dolu yağışı görüldü.


Beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Önce Silivri ve Beylikdüzü tarafında başlayan şiddetli yağmur, tüm ilçelerde etkili oldu. İstanbul'un farklı noktalarında kuvvetli yağış ile birlikte dolu yağdığı da görüldü. Şiddetli yağmur ve dolu bölgede şu sıralar etkisini sürdürüyor.


TARİHİ ÇINAR DA YIKILDI

İstanbul'da meydana gelen şiddetli dolu yağışı pek çok zarara sebebiyet verirken, yağışlar sonucunda Çengelköy'deki Çınaraltı Meydanı'nda bulunan tarihi çınarın da yıkıldığı öğrenildi. 

MEYDANA ADINI VERMİŞTİ ARTIK YOK

Meydana ismini veren asırlık çınar, yaşanan şiddetli yağışa dayanamadı ve köklerinden sökülerek devrildi.

Aynı zamanda meydanda bulunan çay bahçesinde de hasar meydana geldiği görüldü.

İlgili Haberler