METEOROLOJİ'DEN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

METEOROLOJİ'DEN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Tüm yurtta etkili olan ve mevsim normalleri üzerinde sıcak geçen günlerden sonra Meteoroloji'den kötü haber geldi

 

ANKARA Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Manisa, Balıkesir, Çanakkale'nin güney ilçeleri ve Isparta'nın güney ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm) , İzmir, Aydın, Muğla, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Kaş çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın beklendiğini açıkladı.

YAĞIŞ VE FIRTINA

Cumartesi günü ilk saatlere kadar aralıklarla etkili olması beklenen yağışlarla birlikte rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi

EGE'DE SAĞANAK VE LODOS


İZMİR Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bu gece başlayıp yarın da devam edecek şiddetli sağanak ve lodos uyarısı yaptı. 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa'da bu gece saatlerinden sonra yağmur ve fırtına uyarısı yapıldı. Manisa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Aydın'da kuvvetli, İzmir, Aydın ve Manisa'nın batı ilçeleri ile Edremit Körfezi çevrelerinde yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Cumartesi günü ilk saatlere kadar aralıklarla etkili olması beklenen yağışlarla birlikte rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı

 

Denizlerde de fırtına uyarısı yapıldı. Güney Ege'de güney ve güneybatı yönlerden esen rüzgarın cuma günü gecenin ilk saatlerinden itibaren etkisini arttırarak, 6 ila 8 kuvvetinde (50-70 km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

BATI VE İÇ KESİMLERDE FIRTINALI

firtina-ve-yagis.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra batı kesimlerden başlayarak yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (30-60 km/saat yer yer 70 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiğini açıkladı.

EGE VE AKDENİZ'DE FIRTINA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güney Ege'de güney ve güneybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın Cuma günü öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak, akşam saatlerinde 6 ila 8 kuvvetinde (50-70 km/s) fırtına şeklinde esmesi beklendiğini, fırtınanın Cumartesi günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesinin tahmin edildiğini açıkladı. Batı Akdeniz'de ise güney ve güneybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın Cuma günü öğle saatlerinde 6 ila 8 kuvvetinde (50-70 km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı