Meteoroloji uyardı: Gökten çamur yağacak

Meteoroloji uyardı: Gökten çamur yağacak

Meteoroloji Marmara Bölgesi'nin batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de, saat 13.00'e kadar toz taşınımı beklendiğini açıklarken, çamur şeklinde yağış beklendiğini duyurdu.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, saat 13.00'e kadar Marmara Bölgesi'nin batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiği belirtildi.

DİKKAT! ÇAMUR YAĞACAK

Açıklamada, meydana gelebilecek hava kalitesinde ve görüş mesafesinde azalma, yer yer hafif çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR

Özellikle yurdun batı kesimlerinde hava sıcaklıklarında ciddi bir düşüş hissedilecek. Hafta sonuna kadar devam edecek düşüşle birlikte cumartesi günü Trakya'nın batı kesimlerinde karla karışık yağmur görülme ihtimali bulunuyor.

4 BÖLGE İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji'nin bölgelerimiz için yayınladığı fırtına uyarıları şu şekilde;

Batı Karadeniz'in doğusunda rüzgarın; bugün akşam saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğulu yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü (23.03.2018) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara'da rüzgarın; bugün sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğulu yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kuzey Ege'nin kuzeyinde rüzgarın; bugün sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğulu yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, açıklarında yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü (23.03.2018) günün ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Güney Ege'de güney ve güneydoğulu yönlerden esen rüzgarın; bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli fırtınanın; yarın (Perşembe) akşam saatlerinden sonra kuzeyinde, Cuma günü (23.03.2018) sabah saatlerinde güneyinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

YURTTA HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer hafif yağmurlu 19

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yer yer hafif yağmur ve sağanak yağışlı 10

İzmir: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yer yer yağmur ve sağanak yağışlı 24

Adana: Parçalı, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 23

Antalya: Parçalı bulutlu 21

Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu 14

Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu 17

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu 13

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 22

İlgili Haberler