METEOROLOJİ ANTALYA VE ÇEVRESİNİ UYARDI

METEOROLOJİ ANTALYA VE ÇEVRESİNİ UYARDI

Pazar gece saatleri ile 18.01.2017 Çarşamba günü sabah saatleri arasında aralıklarla Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli

PAZARTESİ ZOR GEÇECEK

Aşırı kar yağışının büyük bir bölümünü hafta sonu yaşayan İstanbul trafiği vatandaşlara rahat bir nefes aldıırmıştı. Ama kar yine sürpriz yaptı ve yağmaya başladı.
İstanbul'un batı kesimlerinde kar yağışı başladı. Saat 19.00'u gösterdiğinde Büyükçekmece taraflarında kar yağışının başladığı görüldü.

METEOROLOJİ ANTALYA VE ÇEVRELERİNİ UYARDI

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, yurdun güneybatı kesimlerinde şiddetli yağış beklendiğini duyurdu.
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, şiddetli yağış nedeniyle ani sel ve su baskını gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi: 

ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT

"Yurdun batı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Pazar gece saatleri ile 18.01.2017 Çarşamba günü sabah saatleri arasında aralıklarla Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2); İzmir, Manisa ve Aydın çevreleri, Isparta merkez ve güney ilçeleri ile Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

BATI AKDENİZ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

METEOROLOJİ, Batı Akdeniz Bölgesi için pazartesi ve salı günü sağanak yağmur uyarısında bulundu. 

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, pazar günü başlayacak sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren etkisini artıracağı kaydedildi. 
BU İLLER DİKKAT

Açıklamada, "Pazartesi ve salı günleri Muğla ve Antalya illerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51 -100 mm/m²), Isparta ve güney ilçeleri (Sütçüler, Aksu, Eğirdir, Yenişarbademli) ile Burdur'un doğu ilçelerinde (Ağlasun, Bucak, Çeltikçi) kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 mm/m²) olması beklenmektedir. Yağışla birlikte rüzgarın güney yönlerden zaman zaman kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi beklenmektedir. Yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, taşkın, baca zehirlenmeleri, su baskını, yıldırım, dolu, hortum ve çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

İlgili Haberler