MESKEN DAĞI'NDA GERGİNLİK

MESKEN DAĞI'NDA GERGİNLİK

BDP'LİLER MESKEN DAĞINDA HALAYI ÇEKTİ.Mesken Dağı'nda yaklaşık 3 saat süren olayların ardından 2 bin 600 rakımda askeri mevzilerin bulunduğu zirveye ç...

 

Mesken Dağı'nda yaklaşık 3 saat süren olayların ardından 2 bin 600 rakımda askeri mevzilerin bulunduğu zirveye çıkan BDP'liler, burada halay çekti. Zirvede Öcalan'ın posterleri ve PKK bayraklarının asılması da dikkat çekti.

SORUMLU VALİDİR
BDP Hakkari İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı burada yaptığı açıklamada, yaşanan olayların sorumlusunun Hakkari Valisi olduğunu söyledi. Hükümete de seslenen Çallı, "Hakkari Valisi paralel yapının mı, başka bir yapınınmı mı denetiminde ? Bilmiyoruz. Bu AKP'nin sorunudur. Bugün arkadaşlarımız Vali ile görüşmek istemiş ama bu talep reddedilmiştir. Bu Vali, burada büyük provokasyonlara, büyük katliama sebep olacaktı. Herşeye rağmen halkın direnişi ile Mesken'in tepesine çıktık. Askeri operasyonlara karşı buradayız. Barışçıl bir amaç için buradayız, tek amacımız askeri operasyonları durdurmak ve karakol yapımlarını engellemektir" dedi.

GERÇEK MERMİ KULLANDILAR
Askerlerin olayda kullandıkları boş kovanları da gösteren Çallı, askerlerin olayda gerçek mermi kullandıklarını da iddia etti. Yapılan konuşmanın ardından BDP'liler geceyi geçirecekleri Mesken dağının yamacında bulunan Barış çadırlarının yanına gitti. Vatandaşarın büyük kısmı Hakkari'ye dönerken, barış nöbeti için kalanlar ise, yaktıkları ateşin etrafında ısınmaya çalıştı.


 

MESKEN DAĞI'NDA GERGİNLİK

MESKEN DAĞI'NDA GERGİNLİK

Kaynak:Haber Kaynağı