Merve Kavakçı ile ilgili çok konuşulacak diploma iddiası

Merve Kavakçı ile ilgili çok konuşulacak diploma iddiası

Yıllar önce Milletvekili olarak TBMM'ye başörtüsü ile gelmesi ile büyük olaylar yaratan ve AKP Hükumeti tarafından geçen Temmuz'da Büyükelçi olarak atanan Merve Kavakçı hakkında ilginç bir diploma iddiası yazarımız tarafından ortaya atıldı.

Türkiye'nin yılalrdır konuştuğu bir isim olan Meve kavakçı geçtiğimiz ay Kuala Lumpur'a büyükelçi olarak atanmıştı. Sitemiz yazarlarından Mustafa Yıldırım merve Kavakçı'nın Bilgisayar Mühendisi olduğu konusunda bir iddia ortaya atarak son yazısında şu cümleleri yazdı.

TBMM'YER BİLGİSAYAR MÜHENDİSYİM DEMİŞTİ

Merve Safa Hanım, TBMM'ye "Bilgisayar Mühendisi" olduğunu bildirmişti. Bugünlerde de öyle olduğu yazılıp çiziliyor. Onun okuduğu üniversitede Bilgisayar Mühendisliği Bölümü yoktu. Bu nedenle ya diplomasını göstermeli ya da yanlış bilgilendirdiğini açıklamalıdır. Bu tür yanlışlıklar Türkiye'de ciddiye alınmaz, ama Büyükelçiyseniz dost demezler yüzünüze vuruverirler.

MERVE SEFA KAVAKÇI'DAN YANIT BEKLİYORUZ

Yazarımızın bu açıklaması üzerine yeni Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atanan Merve Sefa Kavakçı'dan bir açıklama bekliyoruz.

MERVE KAVAKÇI KİMDİR VE GEÇMİŞİ

Dışişleri Bakanlığı'nda yaz dönemi kararnamesiyle çeşitli ülke ve merkezlere atanan bazı büyükelçiler belli oldu. Kuala Lumpur Büyükelçiliğine Merve Kavakçı atandı. Kavakçı aynı zamanda ilk başörtülü büyükelçi oldu.

Merve Kavakçı'nın eski eşi Profesör Cihangir İslam, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hâl (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname'yle ihraç edilmişti.

ÇAVUŞOĞLU TELEFONLA BİLDİRMİŞTİ

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliğine Murat Mercan, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği görevine Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Ahmet Muhtar Gün, Kuala Lumpur Büyükelçiliğine Merve Kavakçı atandı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun atanan büyükelçileri telefonla arayarak veya bizzat görüşerek görev yerlerini tebliğ ettiği öğrenildi. 

KAVAKÇI İLE BİRLİKTE ATANAN DİPLOMATLAR

Yaz kararnamesiyle atanan büyükelçilerden bazıları şöyle: 
La Paz-Serap Özcoşkun, Manama-Kemal Demirciler, Seul-Ersin Erçin, Tokyo-Murat Mercan, Malabo-Şebnem Cenk, İslamabad-Mustafa Yurdakul, Tiflis-Ceren Yazgan, Valetta-Başak Türkoğlu, Sofya-Hasan Ulusoy, Kabil-Oğuzhan Ertuğrul, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği-Ahmet Muhtar Gün, Libreville-Süphan Erkula, Stockholm-Emre Yunt, Brüksel-Levent Gümrükçü, Gatemala- Süleyman Gökçe, Santa Domingo-Ela Görkem, Budapeşte- Akif Oktay, Kuala Lumpur-Merve Kavakçı."

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILDI

30 Ekim 1968'de doğan Merve Safa Kavakçı, Fazilet Partisi'nden 18 Nisan 1999 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçildi. 2 Mayıs 1999'da TBMM'de and içme törenine başörtülü gelince Meclis'ten çıkartıldı. TBMM'deki oturuma dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in kürsüden "Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz" sözleri damga vurdu. Bakanlar Kurulu kararıyla ABD vatandaşı olduğunu bildirmediği için 13 Mayıs 1999'da vatandaşlıktan çıkartıldı. Aynı yıl ABD'ye yerleşti.

TÜRKİYE ALEYHİNE DAVA AÇMIŞTI

Kavakçı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne 28 Mayıs 2001 tarihinde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin temel insan haklarını güvence altına alan 34. maddesi gereği Türkiye aleyhine dava açtı. Kendisini, mahkemede Strazburg barosu avukatlarından Laurent Hincker ve Ankara barosu avukatlarından Salim Özdemir temsil etti. Dava Kavakçı lehine sonuçlandı.

OKUDUĞU OKULLAR BÖYLE YAZILIP ÇİZİLMİŞTİ 

 ABD'ye yerleştikten sonra, Washington’da George Washington Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Hâla Üsküdar Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi olan Merve Kavakçı, aynı üniversitenin Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi(PAMER) Müdürlüğünü de yürütüyor. Merve Kavakçı, Akit gazetesinde de köşe yazarlığı yapıyor. 3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Kavakçı'nın Türk vatandaşlığının kaybettirilmesine dair 13 Mayıs 1999 tarihli Bakanlar Kurulu kararı, İçişleri Bakanlığının 12 Mayıs 2017 tarihli yazısı üzerine, 26 Mayıs'ta Bakanlar Kurulunca yürürlükten kaldırıldı.

Milletvekili seçilen ablası TBMM'ye onun başörtüsüyle geldi

Merve Kavakçı'nın ablası Ravza Kavakçı, kardeşinin TBMM'den atılmasından 16 yıl sonra, 7 Haziran 2015'te yapılan seçimde AK Parti milletvekili seçildi. Ravza Kavakçı, TBMM'deki and içme törenine Merve Kavakçı'nın o gün taktığı başörtüsüyle geldi. Merve Kavakçı'nın eski eşi Profesör Cihangir İslam, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname'yle ihraç edilmişti.

YAZARIMIZIN İLGİLİ YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

1-276.jpg

İlgili Haberler