MERTER TEKSTİLCİLERİNİN ELEKTRİK İSYANI

MERTER TEKSTİLCİLERİNİN ELEKTRİK İSYANI

TEKSTİL sektörünün kalbi Merter'de bulunan Kasım Sokak üzerindeki işyerleri 4 gündür karanlıkta. Sokaktaki esnaf, yeraltı elektrik kablolarından kaynaklandığı tahmin edilen arıza nedeniyle mağdur olduğunu belirtirken, ekipler de arızayı...

TEKSTİL sektörünün kalbi Merter'de bulunan Kasım Sokak üzerindeki işyerleri 4 gündür karanlıkta. Sokaktaki esnaf, yeraltı elektrik kablolarından kaynaklandığı tahmin edilen arıza nedeniyle mağdur olduğunu belirtirken, ekipler de arızayı gidermek için çalışıyor. Ancak henüz arıza noktasının tespit edilemediği öğrenildi.

4 GÜNDÜR TESPİT EDİLEMEYEN ARIZA REZALETİ

Sokak üzerinde bulunan 20'ye yakın işyerinin 4 gündür süren elektrik kesintisinden dolayı çalışamaz hale geldiği belirten esnaflardan Deniz Yaman, “Elektrikler Pazartesi'den beri yok. Hiç aramadıysak 20 kere oldu telefonla aradık. Gelecek denildi, ancak bir türlü gelmedi. Şu anda katalitikle ısınıyoruz. 14-15 personelimiz var. Bütün personel hastalandı. İşyerini 2 gün kapatmak zorunda kaldık. Sokakta birçok yerde aradılar, arızanın yerini bulamadılar. Jeneratörü olanlar kullanıyor. Olmayanlar da bizim gibi katalitik başında ısınıyor. Aküleri bittiğinde kepenkler de kapanmayacak. O zaman bir kişi nöbetçi duracak. Online sistemimiz çalışmadığı için satış yapamıyoruz. Bayağı bir zararımız var dedi.

HER GÜN GELECEK DENİLEN ELKTRİK 4 GÜNDÜR YOK

Başka bir esnaf da, “Yetkilileri sürekli arıyoruz, sonuç alamıyoruz. Her gün bu saatte gelecek deniliyor. Ancak söylenen saatte elektrikler gelmiyor. Faturayı ödemeyince anında elektrikler kesiliyor. Ancak 4 gündür elektrikler kesik, bir icraat yok. Bir tane dozerleri varmış, başka dozerleri yokmuş. Birileri gidip geliyor, ama çözülemiyor. Mağduruz şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı