MERSİN'DE TÜRK BAYRAKLI HDP KUTLAMASI

MERSİN'DE TÜRK BAYRAKLI HDP KUTLAMASI

Biz artık Türkiye partisiyiz ve gözler üzerimizde.Tüm dünyanın gözü üstümüzde. Bu şartlara göre hareket etmek zorundayız".

MERSİN'de, HDP'nin barajı aşmasının sevincini binlerce partili kutlaması yaptı. Kutlamada, Türk Bayrağı, parti bayrağı, PKK bayrağı ve PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın resminin yan yana sallanması dikkat çekti.

5 BİN KİŞİLK KUTLAMA VE TÜRK BAYRAĞI

Merkez Akdeniz İlçesi'ne bağlı Şevket Sümer Mahallesi'nde bulunan Barış Parkı yanında toplanan yaklaşık 5 bin kişi, canlı müzik eşliğinde halay çekerek seçim zaferini kutladı. Kutlama alanında, Türk Bayrağı, Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu bayrak, ve PKK bayrağı yan yana geldi. HDP'li vatandaşlar, canlı müzik eşliğinde halay çekip, PKK lehine sloganlar attı. Bazı partililer havai fişek ve meşale kullanarak kutlamaları renklendirirken, bazı partililer de uyarılara rağmen av tüfeği ve tabanlarla havaya ateş açtı.

Resmi olmayan sonuçlara göre HDP'den Mersin Milletvekille seçilen Dengir Mir Mehmet Fırat ve Çilem Öz, otobüs üzerinden partililere seslendi. Konuşmasında birlik mesajları veren Fırat, şunları söyledi:

'ARTIK TÜRKİYE PARTİSİYİZ'

"Önünüze konan her engeli, baraj dahil olmak üzere büyük bir sel gibi yıkıp attınız. Sizlerin önüne ölüm de konuldu. Demokrasi şehitleri, demokrasi gazileri verdik. Eli ayağı kopan küçücük evlatlarımız şu anda hastanede. Bundan sonra maalesef özürlü olarak yaşayacaklar. Şehitler, gaziler vererek, mücadele ederek zafere ulaşılır. Bu halk fazlasıyla şehit verdi, işkence gördü ama hiç bir zaman geri adım atmadı. Biz artık Türkiye partisiyiz ve gözler üzerimizde.Tüm dünyanın gözü üstümüzde. Bu şartlara göre hareket etmek zorundayız".

'DİKKAT ETMEK ZORUNDAYIZ'

Alınan sonucun yüzde 100 verilen oylar olmadığını kaydeden Fırat, "Bir kısmı bizi tecrübe etmek isteyen, gönlü bize meyl eden vatandaşlarımız tarafından bize verildi. Bu yüzden dikkat etmek zorundayız. Bize yüzde 13, 25 yetmez. Biz iktidara yürümeliyiz. Barajın yıkılması ile iktidara olan yürüyüş başlamıştır" diye konuştu.

100 YILLIK KAPIYI KIRDIK

Çukurova'dan barış çıktığını belirten Çilem Öz, şöyle konuştu:

"100 yıldır bize kapısını kapatmış bir Ankara vardı. Ne Kürt'ü, ne Alevi'si, ne Süryani'si ne Ermeni, kimseyi almıyordu o kapıdan. Hep beraber 100 yıllık bir kapıyı kırdık. Biz yoksak Cumhuriyet olmaz, biz yoksak demokrasi olmaz. Biz geliyoruz ve gerçek bir demokrasi için bin yıl daha o kapıdan gelip gideceğiz. Yapmadığını bırakmadı.

Diyarbakır'ı, Mersin'i, Bingöl'ü, Erzincan'ı, Erzurum'u kana buladı. Kolumuzu kopardı, canımıza kıydı. Ama sabrettik, barışı getireceğiz IŞİD ve AKP zihniyetine rağmen. IŞİD'i Kobani'de yenmiştik, şimdi sıra Türkiye topraklarındaydı. Biz selamımızı çaktık Kobani'ye. Recep Tayyip Erdoğan buraya gelirken, 'Türkiye'nin mimarı geliyor' demişti. Biz demiştik hayır hırsızı geliyor. Yeni görev, şimdi sıra o mimarın önüne konulan bütün kapıları açmakta. Biz o kapıyı açacağız".

 

Kaynak:Haber Kaynağı