MERSİN'DE ORMAN YANGINI

MERSİN'DE ORMAN YANGINI

Mersin Erdemli Kiriç Mahallesi yakınlarında 3 ayrı noktada orman yangını çıktı. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi.

Yangın bölgesine giden Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, saat 15.00 sıralarında başlayan yangının henüz çıkış nedeninin belirlenemediğini söyledi. Yangına, 3 uçak, 6 helikopter, 28 arazöz, 12 su tankı, 2 iş makinesi, 15'i teknik, 100'ün üzerinde yangın söndürme elemanı ile müdahale edildiğini belirten Yılmaz, havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahaleye ara verildiğini açıkladı. Yangını üç noktadan çevrelediklerini dile getiren Yılmaz, hızı saatte 50 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar ve arazinin de sarp olması nedeniyle güçlük çekildiğini ifade etti. 

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan da yaptığı açıklamada, yangın söndürme konusunda teknik ve ekipmanların yeterli olduğunu, müdahaleye Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Erdemli Belediyesi'nin de destek verdiğini aktardı. 

Yangının, Erdemli Atış Poligonu'na yaklaşık 3 kilometre mesafeye kadar geldiği, ancak alınan tedbirler sonucu tehlikenin bulunmadığı bildirildi.

SABAH SAATLERİNDE KONTROL ALTINA ALINDI

Erdemli İlçesinde dün 3 farklı noktada çıkan ve ardından geniş bir alanda etkili olan yangın gece boyunca sürdü. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı