Merkel'in yatağında yakalanan Türk!  Merkel yeterince korunamıyor mu?

Merkel'in yatağında yakalanan Türk! Merkel yeterince korunamıyor mu?

Merkel'in yatağındaki Türk'ün soruşturması tamamlandı

Bir anda Almanya'nın gündemine oturan ve Başbakan Angela Merkel'in güvenliğiyle ilgili tartışmalara neden olan Türk genci mahkemeye çıkacak.

6 AY SONRA DAVA AÇILDI

Olayın üzerinden 6 ay geçtikten sonra Volkan T. hakkındaki soruşturma tamamlanarak dava açıldı. Sanığın verdiği ifadelere göre, olay günü askeri kıyafetlerle havalimanına gelen Volkan T. kapıdaki görevlileri asker olduğuna inandırdı. Böylece uçağın bulunduğu hangara geçerek kıyafetini değiştiren Türk genci, uçağa girdi.

YATAKTA UYURKEN BULUNDU

Türk genci, aracı uçuşa hazır hale getirdi ancak havalandırmadı. Durumun fark edilmesinden sonra hangara giren güvenlik görevlileri söz konusu kişiyi Şansölye'nin uçaktaki yatağında uyurken buldu ve gözaltına aldı.

TÜRK GENCİ ŞİZOFRENİ TEDAVİSİ GÖRECEK


Savcılık raporuna göre psikolojik sorunları olduğu tespit edilen gencin sürekli olarak müşahede altında tutulması isteniyor. Volkan T.'nin şizofreni tedavisi göreceği iddia ediliyor. 

MERKEL KORUNAMIYOR MU?


Yaşanan güvenlik zaafiyetinin ardından, Almanya Başbakanı Merkel'in güvenliğini  yeterince sağlanıp sağlanamadığı ve koruma önlemlerinin yeterli olup olmadığı tartışma konusu oldu.

dea