MERAL AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A ŞOK

MERAL AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A ŞOK

TBMM Başkanvekili ve MHP milletvekili Meral Akşener 'e Ülkücü oyların kime gideceğini sordu.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Utku Çakıröz, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 'nun Eskişehir ziyaretine eşlik eden TBMM Başkanvekili ve MHP milletvekili Meral Akşener 'e Ülkücü oyların kime gideceğini sordu.

İşte Utku Çakıröz'ün yazdığı Akşener'in cevabıyla ilgili bölüm:

İhsanoğlu’nun Eskişehir’deki temaslarına MHP ve CHP’den kritik isimler eşlik etti. Anketlerde dikkat çeken MHP firesinin göz önüne alındığını gösterir biçimde MHP’nin dikkat çekici bir ağırlığı vardı. TBMM Başkanvekili Meral Akşener ve Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel Ekmel Bey’in tüm temaslarında yanındaydı.

CHP’den ise Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, Çanakkale milletvekili Serdar Soydan ile kentin iki büyük ilçesinin belediye başkanları Kazım Kurt (Odunpazarı) ve Ahmet Ataç (Tepebaşı) vardı.

Ekmel Bey, Eskişehir’in esnaf mekânı Hamamyolu Caddesi’nde yürürken, MHP’li Akşener ile sohbet fırsatı yakaladık. Kendisine istisnasız tüm anketlerde çıkan, “MHP’den Erdoğan’a giden oylar” meselesini sorduk.

‘Ülkücüler fire vermez’

O da Genel Başkan Devlet Bahçeli gibi MHP’ye yönelik iddialardan son derece rahatsız. Şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ben MHP tabanının, milliyetçilerin, ülkücülerin fire vereceğine inanmıyorum. Bir ülkücü asla gidip de kendisine sürekli hakaret eden bir siyasetçiye oy vermez. Tayyip Bey geçmişte partimize, ülkücülere ne hakaretler etti. ‘Mafya’ dedi, ‘Kandan beslenenler’ dedi, daha neler neler söyledi. Bunları unuttuk mu?”

‘Ona oy veren, şehitlerin kemiğini sızlatır!’

Akşener tonunu daha da sertleştirerek devam etti: “Ülkücüler eğer gidip de camiamıza bu kadar hakaret eden birine oy verecek olursa, şehitlerimizin kemiklerini sızlatırlar. Bunu da biliriz. Onun için bizden Tayyip Bey’e oy yok.”

Akşener, toplam 4 ilde Ekmel Bey’in kampanyasına destek için alandaydı: Kocaeli, İstanbul, Eskişehir, Bilecik. Gözlemlerini şöyle aktardı: “MHP’nin ilgisiz olduğu söylemine katılmıyorum. Ekmel Bey’i gittiği her yerde CHP ve MHP teşkilatları, yöneticileri karşılıyor. Ayrıca hepimiz tüm yakınlarımızla konuşup sandığa gitmeleri telkininde bulunuyoruz.

Benim gözlemim şu: Şehirli seçmen sandığa gidecek.” 

Kaynak:Haber Kaynağı