Meral Akşener'den Devlet Bahçeli'ye ' Ders Gibi ' yanıt

Meral Akşener'den Devlet Bahçeli'ye ' Ders Gibi ' yanıt

Yapılan son anketlerde baraj altına düştüğü kesinleşen MHP Lideri Devlet Bahçeli İYİ Partiye CHP ve HDP ile ittifak önerisinde bulununca Meral Akşener'den "Siyaset dersi" gibi yanıt aldı.


Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzun süredir koşulsuz destek verdiği Erdoğan'ı yine destekleyeceklerini açıklayan MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti'ye de bir mesaj göndermişti. Yaptığı açıklamada İYİ Parti'nin de CHP ve MHP ile ittifak yapmasını önerince Meral Akşener'den kendisine kapak bir yanıt geldi. Akşener, "Başkalarının iradeleri hakkında konuşmak siyasi ayıptır" diyerek Bahçeli'ye ders gibi yanıt verdi.

" SİYASİ AYIPTIR "

Akşener, "Başkalarının iradeleri hakkında konuşmak siyasi olarak ayıptır. Kimse, kimin ne yapacağı konusunda akıl verme mevkinde değil. Biz sayın Bahçeli, sayın Erdoğan'ı şartsız şurtsuz niye destekliyor diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Öyle karar vermiştir, saygı duymak lazım. Bizim ne yapacağımıza da biz kendimiz karar veririz" diye konuştu. 

İTTİFAK YOK

Öte yandan Akşener İYİ Parti ile ilgili olarak,  her hangi bir ittifakın söz konusu olmayacağını açıkladı. Son açıklanan tüm anketlede MHP baraj altında kalırken, İYİ Parti 3. Parti olarak meclise giriyor çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçimi anketlerinde ise Meral Akşener aday olursa 2. konumda görünüyor. Aynı anketlerde, Meral Akşener'in aday olması durumunda Erdoğan ilk turda Cumhurbaşkanı seçilemiyor

İlgili Haberler