Meral Akşener'den AKP'ye kapak açıklama

Meral Akşener'den AKP'ye kapak açıklama

AKP'nin Meral Akşener'in yeni partisi konusunda yaptığı " Merkez Boşluğu" açıklamasına Erdoğan'ın Anıtkabir defterine yazdığı "Aziz Atatürk "hitabına tarihi bir gönderme yaptı.

Yapılan son anketlerde sürekli yükseliş trendinde sonuçlar alınan Meral Akşener ve arkadaşlarının yeni parti girişimi hemen hergün yeni bir açıklama ile gündemde ki yerini koruyor. Yeni parti kuruluş çalışmalarından en çok rahatsız olan AKP'den gelen "Merkez parti boşluğu " tartışmalarına Meral Akşener'den ilginç bir yanıt geldi.

YAZILI AÇIKLAMA

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, siyasi çalışmalarıyla ilgili medyada yer alan bazı yorum ve değerlendirmelere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Akşener, “Biz siyasi yelpazede bir alan doldurmak için yola çıkmış değiliz. Böyle bir tavrı anlamlı da faydalı da bulmayız. Amacımız; bizzat toplam siyaseti sağlıklı alana taşımak, rekabetçi siyasi yapıyı yeniden inşa edip milli iradenin tecellisini sağlayarak, Türkiye’nin entelektüel birikimini zenginliklere taşımaktır” dedi.

Meral Akşener’in sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı yazılı açıklama, şöyle:

“ALAN DOLDURMAK İÇİN YOLA ÇIKMIŞ DEĞİLİZ”

“Siyasi çalışmalarımızla ilgili olarak, medyada yer alan bazı yorum ve değerlendirmelere yönelik bir bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur;

Hareketimizi yerleşik tanımlar ve sloganlar üzerinden okumak doğru tespitlere ulaştırmaz. Biz siyasi yelpazede bir alan doldurmak için yola çıkmış değiliz. Böyle bir tavrı anlamlıda, faydalıda bulmayız. Amacımız; bizzat toplam siyaseti sağlıklı alana taşımak, rekabetçi siyasi yapıyı yeniden inşa edip Milli iradenin tecellisini sağlayarak, Türkiye’nin entelektüel birikimini zenginliklere taşımaktır.

"AZİZ ATATÜRK " KAPAĞI

Aynı zamanda son günlerde şahitlik ettiklerimiz, doğru yolda olduğumuz hususunda bizlere moral vermektedir; “Gazi Mustafa Kemal’den, Aziz Atatürk’e” geçiş son derece sevindiricidir. Ayakların, Türk Milliyetçiliğinden çekilerek Malazgirt ovasına Otağ kurmaya yönelişi, Kızılelma seslenişi gayet memnuniyet vericidir. Yapının diğer yüzünden, “Kerkük” sözcüklerinin duyulacak kadar seslendirilmesi bile, tarafımızda memnuniyetle karşılanmaktadır.”

İŞTE O MESAJ

1-277.jpg

NEDEN BU AÇIKLAMA YAPILDI

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Meral Akşener'in kuracağı partiyle ilgili, "Ben o alanda bir boşluk görmüyorum. Siz kendinize ne derseniz deyin, 'merkez' falan demekle bu işler olmaz. Bu işi millet takdir eder" demişti.

İlgili Haberler