Meral Akşener'den AKP ve MHP oyları açıklaması

Meral Akşener'den AKP ve MHP oyları açıklaması

İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener Ankara'da gazeteciler ile yaptığı toplantıda çok önemli anket sonuçları açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankaralı medya mensupları ile yaptığı toplantıda ilginç açıklamalarda bulundu. FETÖ konusunda uzun süredir kendisine karşı yapılan suçlamalara yanıt vermeyi öne çıkaran Akşener konuya ilişkin çok ilginç değrlendirmelerde bulundu.

YAPTIRTTIĞI ANKET SONUÇLARINI AÇIKLADI

"AK Parti'nin 12 puan kaybını görüyorum. 6 puanı bize gelmiş durumda. CHP'nin de bir çok seçmeni var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ne yapar bilmiyorum" diyen Akşener, "Özellikle Trakya'da CHP'nin merkez sağdan aldığı oylar var. Belirli bir oran var, bu kayar. 

BATI İLLERİ

Batı illerden yüzde 4 kaybı var. Edirne, Uşak, Denizli, Aydın, İzmir, Antalya merkez sağın kalesiydi. Şimdi böyle şehirler var. Buralardaki merkez sağ seçmeni buharlaşmadı, hareketlendiği görüyorsunuz. Bir kısmı kafayı çevirmiş, bir kısmı gelmiş durumda. 

DERİNLEŞTİRİLMİŞ ARAŞTIRMALAR YAPIYORUZ

Derinlemesine araştırma yapıyoruz. Sivas'ta yüzde 70 'evet' çıktı. Burada ciddi bir kayış var. Bu merkez sağ seçmeninin bir kısmının geldiğini bir kısmının gözünü çevirdiğini görüyorum. MHP'nin ise, referandumda, 9 puanı 'hayır'a, 3 puanı 'evet'e gitti.  Bunlar ölçülmüş durumda. Yaptığımız anketlerde 6 puan bizde, 3 puan Tayyip beyin şahsına kaymış 3 puan askıda" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN VE CEMAAT

Erdoğan'ın Cemaat'le mücadelesinin çok samimi olduğunu ileri süren Akşener, şöyle konuştu:

FETÖ'cü isimlere baktığımızda, Emre Uslu size destek verdiği görülmekte" sorusuna, "FETÖ'cü olsam arkadaşlarım benimle olmazdı. Bugün 200 kurucular kurulu içerisinde 1 FETÖ'cü bulup da, 'FETÖ'cü' diyemezseniz. Emre Uslu başka kim varsa bunlar zararlı şahıstır. 

 

670x335-2-001.jpg

24 YILDIR SİYASET YAPIYORUM

24 yıldır bu ülkede siyaset yapıyorum. Tayyip Bey'in FETÖ'cülüğü yoktur, benim de yoktur. 7 göbek sülalemde 1 kişiyi bulun ben bırakacağım. Benden FETÖ'cü çıkmaz, çıkarılmaz. Mümkünü yok.

İlgili Haberler