MENDERES TÜRELİ ZORA SOKAN SATIŞ

MENDERES TÜRELİ ZORA SOKAN SATIŞ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in paraya sıkıştığı için 29 yıllığına satmak istediği dünyaca ünlü plaja yine alıcı çıkmadı.

Ekonomik kriz önce yapılsa kıran kırana geçecek ihaleye yine alıcı çıkmadı .
Antalya'da 6 kilometre uzunluğundaki dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne ikinci ihalede de talipli çıkmadı.

CHP'NİN İSTEDİĞİ OLDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı Sahili’ni 29 yıllığına özel sektöre devretme girişimine bir kez daha karşı çıkarken, “Düne kadar ‘Konyaaltı ücretsiz olacak’, ‘Mücevheri Antalya halkına veriyoruz’ diyenler, hediyeyi neden geri aldığını Antalya halkına izah etmeli. 

"HALKA AÇIK KALMALI "DEMİŞTİ

Konyaaltı Sahili, Antalya halkına açık kalmalı” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, “Konyaaltı Sahili Projesi” ihalesini eleştirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in göreve gelmesinden sonra Konyaaltı Sahili’nin ücretsiz olacağına ilişkin çok sayıda açıklama yaptığına dikkat çeken Budak, ihale ile Konyaaltı Sahili’nin yap-işlet-devret yöntemiyle 29 yıllığına özel sektöre verilmesinin öngörüldüğünü belirtti. 

HALKA ALAN KALMADI

Antalya’da 640 kilometrelik sahil bandında halkın ücretsiz denize girebileceği alan bırakılmadığını vurgulayan Budak, “Sayın Türel, ‘Konyaaltı Sahili ücretsiz olacak’, ‘Konyaaltı Antalya’nın mücevheridir, bu mücevheri halka hediye ediyoruz’ diye açıklamalar yaptı. 

HANİ ANTALYA'YA İYİ GELECEKTİ

Sahile ‘Ücretsiz Konyaaltı Plajı Antalya’ya iyi gelecek’ tabelaları dikildi. Öncelikle, 180 derecelik dönüş, Antalya halkına izah edilmelidir. Mimarlar Odası’nın yarışasıyla güzel bir proje ortaya çıktı.  Sürekli olarak yatırım bütçesiyle övünen Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili için neden kaynak bulamadığını açıklamalıdır” dedi.

2 DAKİKADA BİTEN İHALE

 Antalya Büyükşehir Belediyesi 6 kilometre uzunluğunda, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Konyaaltı Sahili'ni ikinci kez ihaleye çıkardı. Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasında Encümen Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ikinci ihaleye katılan firma olmayınca ihale 2 dakikada tamamlandı.

 VİZYON PROJEYDİ ALICI ÇIKMADI

İhale Komisyonu Başkanı Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Birol Ekici, vizyon proje olarak nitelendirdiği Konyaaltı Sahili'nin ikinci ihalesinde bir farklılık yaptıklarını söyledi. 

İlk ihalede işletme bedelini 6 yıl olarak belirlediklerini hatırlatan Ekici, ikinci ihalede bunu 3 yıl peşin ödemeye düşürdüklerini kaydetti. Ekici, "Bugün de bir katılım olmadı. 

Büyükşehir Belediyesi olarak projeyi yapmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonra atacağımız adımları Büyükşehir Belediye Başkanımız belirleyecek. Yasa aynı şartlarda ihaleye çıkar diyor, ancak bu belediyenin takdirinde bir konu" diye konuştu.

129 MİLYONLUK PROJE

 İhale, projenin idari ve teknik şartname hükümleri doğrultusunda inşasını, 29 yıl süreyle artırıma esas yıllık bir bedel karşılığı işletilmesini ve süre sonunda bedelsiz olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesini kapsıyor. Konyaaltı Varyantı'ndan limana kadar olan tüm sahili kapsayan projenin tahmini toplam yatırım bedeli 129 milyon 471 bin 934 TL olarak tespit edildi. 

KİMSE PEŞİN ÖDEME YAPMAK İSTEMİYOR AMA BELEDİYENİN PARAYA İHTİYACI VAR

Artırıma esas yıllık işletme bedeli ise 6 milyon 100 bin lira artı KDV olarak belirlenen ihalede işletme bedeli, ihaleyi kazanan yüklenici firma tarafından şartnameye göre 3 yıllık peşin ödenecek. Ayrıca işletmeden elde edilecek yıllık gayri safi hasılattan yüzde 1 artı KDV'lik pay da belediyeye ödenecek. Sahil için ilk ihale 11 Kasım 2016 tarihinde düzenlendi. 3 firma ihale dosyası almasına rağmen ihaleye katılım olmadı.

İlgili Haberler