Meme kanseri ve alkol ilişkisinde şaşırtan araştırma sonucu

Meme kanseri ve alkol ilişkisinde şaşırtan araştırma sonucu

Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre alkol tüketimi ve meme kanseri arasında çok güçlü bir ilişki olduğu ortaya çıktı

Kadınkarın en büyük korkusundan biri olan meme kanseri araştırmaları giderek dahada çok yönlü yapılıyor. 22 bin kadın üzerinde yapılan bir araştırma "Alkol ve meme kanseri " ilşkisini mercek altına aldı. İşte şaşırtan sonuçları ile o araştırmanın ayrıntıları.

GÜÇLÜ BİR BAĞLANTI VAR

Bilimsel araştırmalar, alkol ve meme kanseri arasında güçlü bir bağlantı olduğunu gösteriyor; ancak alışmaların büyük bir bölümünün beyaz kadınlar üzerinde yapılması, diğer etnik yapılar açısından şüpheyle karşılanıyordu.

Kanser Epidemiyolojisi dergisinde yayınlanan bir çalışma ise, benzer bir ilişkinin siyahi kadınlar için de geçerli olduğunu gösterdi.

ALKOL KULLANAN KADINLARDA MEME KANSERİ SIKLIĞI

Afro-Amerikan Meme Kanseri Epidemiyolojisi ve Risk Konsorsiyumu'nun 22 bin kadınla yaptığı çalışmada, kadınların alkolle ilişkileri takip altına alındı ve kanser kayıtları izlendi.

Sonuçlar, etnisiteden bağımsız olarak, haftada yedi kezden fazla içki tüketen kadınların meme kanseri riskinin yüksek olduğunu gösterdi.

ÇOK İÇENLERDE DAHA SIK RASTLANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Haftalık 14 veya daha fazla alkollü içki tüketen kadınların, aynı süre içinde dört veya daha az tüketen kadınlara kıyasla meme kanseri geliştirme riskinin yüzde 33 daha fazla olduğu görüldü.

İlgili Haberler