MELİH GÖKÇEK'E ŞOK AÇIKLAMA

MELİH GÖKÇEK'E ŞOK AÇIKLAMA

Ankara Milletvekili Levent Gök, mahallelerden topladığı su örneklerini göstererek, Gökçek’i bu suları içmeye çağırdı.

Ankara’da su tartışması büyüyor. AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, musluklardan akan suyun sağlıklı olduğunu iddia ederek, musluktan getirilen suyu içerken, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, mahallelerden topladığı su örneklerini göstererek, Gökçek’i bu suları içmeye çağırdı. Gök, Gökçek’in suyun sağlıklı olduğunu savunurken açıkladığı raporların Ağustos değil, Temmuz ayı raporları olduğunu söyledi.

6 İLİN KANALİZASYONUNU İÇİYORUZ

Başta Ankara Tabip Odası olmak üzere sivil toplum örgütlerinin, barajların boşalması nedeniyle Ankara’ya, 6 ilin kanalizyon sularının aktığı Kızılırmak’tan çekilen suyun verildiğini, ishal vakalarının arttığını, suyun yüksek miktarda fosfat içerdiği eleştirileri üzerine Gökçek de bugün bir basın toplantısı düzenledi. 

Ankara’nın suyunun sağlıklı olduğunu savunan Gökçek, musluklardan akan bulanık suyun, evlerin su şebekelerinin eski olmasından kaynaklandığını savundu. Suyun sağlıklı olmadığına ilişkin iddiaların arkasında, su arıtma cihazı satanlar ile içme suyu satan şirketlerin olduğunu ileri süren Gökçek’in savunmasından satır başları şöyle:

- Pet şişe satıcılarının olaylar dolayısıyla arkadaşıma teşekkür ettiğini söyleyeyim. Satışlarımız patladı diye.

- Bu kampanyanın arkasında kim var? CHP’li milletvekilleri var, Ankara Tabipler Odası var.

- Hep suyumuzun kötü olduğunu söylediler ama bir yerden bir rapor getiremediler. Bu ne tamamen ideoloji, tamamen insanları korkutmaya dayalı…

- Sarı su akmasının suçlusu belediye değildir, tüketicidir. 50 yıllık şebeke suları var, iç tesisatların bakımı yapılmıyor otomatik olarak sarı su akar. Sarı su, paslı su akması mümkün değil. Yok efendim Ankara’nın suyu Fanta’ya benziyormuş, CHP böyle diyor.

- CHP’li vekillere ve odalara rakamlarla hitap edeceğim. Akut bağırsak enfeksiyonlarıyla konuşacağım. Ankara’da yüzde 2 artış. Geçen sene ocak ayında 21 binmiş vaka sayısı çıkmış. Mart’ta 30 bine çıkmış. Tabipler Odası hiç sesini çıkarmamış. Bu sene 41 binmiş 33 bine inmiş. Toplamda 210 bin vaka varmış, bu sene 215 bin vaka varmış. Ankara’da herhangi bir salgın hastalık yok.

“İSHAL, KUSMA VAKALARINDA ÜÇ KAT ARTIŞ”

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise bir basın toplantısı düzenleyerek, Gökçek’e yanıt verdi. 

Kendisinin bu sabah basın toplantısı yapacağını duyduğu için Gökçek'in bugün basın toplantısı düzenlediğini belirten Gök, Gökçek’in CHP'li milletvekillerini ideolojik davranmakla suçladığını anımsattı. Ancak yaşamsal önemi olan konularda kesinlikle ideolojik bir tutum içerisinde olmadıklarını ve parti gözlüğü ile olaya bakmadıklarını vurgulayan Gömk,içme suyu konusunun herkesi ilgilendirdiğini, halk sağlığı sözkonusu olunca parti ayırımı yapılmaması gerektiğini kaydetti. 

"Ankara'nın suyu kirlidir" diyen Gök, geçen Ağustos ayı içerisinde yüzlerce Ankaralının ishal, kusma ve mide bulantısı nedeniyle hastanelere giderek tedavi olduğunu bildirdi. Gök, "Bu sadece bir bölgede olsa gıda zehirlenmesinden bahsederdik ama Ankara'nın bütün semtlerinden şikayetler var" dedi. 

Levent Gök, konuyla ilgili 15 gün önce İçişleri ve Sağlık bakanlıklarına yönelttiği soru önergelerine henüz cevap alamadığını söyleyerek, Tabipler Odası'nın birkaç gün önce yaptığı açıklamada, tüm hastanelerden aldığı verilerin sonucuna göre, Ağustos ayı içerisinde söz konusu hastalıklar nedeniyle tanı konulan hasta sayısının bir yıl önceki döneme göre 3 kat arttığını kaydetti. 

“AĞUSTOS AYININ ANALİZ RAPORLARINI AÇIKLA”

Melih Gökçek'in düzenlediği basın toplantısında, içme suyu ile ilgili Ağustos ayı raporu yerine, Temmuz ayı raporunu açıkladığını öne süren Gök, "Sayın Gökçek, bize Ağustos ayının, gün gün, hafta hafta analiz raporunu açıkla" dedi. 

Kürsünün önüne dizdiği suları gösteren Gök, "Şu su Dikmen'den akan su, şu su. Cebeci'nin suyu, bu su. Ayrancı'dan alınan su.  Bu su da Öveçler suyu. Melih Gökçek'e hodri meydan diyorum; kameralar önünde su içmeye çalışan Melih Gökçek'e çağrım olacak. Bu iş şovla olmaz" diye konuştu. 

“GEL BU SUYU İÇ MELİH GÖKÇEK”

Bir şişeden bardağa kirli olduğunu belirttiği suyu dolduran Gök, "Gel bu suyu iç Melih Gökçek, içeceksen bu suyu iç. Seni bu suyu içmeye davet ediyorum. O bu bir bardak suyu içsin, ben bu suların hepsini içerim" dedi. 

Bir kanalizasyon şebekesinin patlamış ve içme suyuna karışmış olabileceğini iddia eden Gök, "Kanalizasyon suyu karışmış mıdır, bu ağır kokular nereden gelmektedir? Oturulmaz hale gelen ve lağım kokusunun çevirdiği evler vardır. Bu kolayca geçiştirilecek bir hadise midir?" diye sordu. 

SU BOZUK DİYE YEMEK ÇIKMIYOR

Levent Gök, bir çok kamu kuruluşunda içme suyunun bozuk olmasından dolayı yemek çıkmadığını iddia etti. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi daha önce, "Ankara'nın şebeke suyuna bir yerden su vermiyoruz" derken, Melih Gökçek'in bugünkü toplantısında, "Yüzde 20-30 oranında Kızılırmak suyunun, Kesikköprüden gelen suyun kullanıldığını" itiraf ettiğini ifade eden Gök, Kızılırmak suyunun sülfatlı olduğunu söyledi. 

Gök, "Bu su kullanıldığı müddetçe sinir sistemi hastalıklarına, çocuklarda hafıza kaybına, öğrenme güçlüğüne yol açar. Vücutta alüminyum birikmesine, kemik ve eklem hastalıklarına, bağışıklık sisteminde arızaya yol açar. Sayın Gökçek, sen rahatsızlandığın zaman hemen muayene olursun ama benim hemşehrilerimin böyle bir imkanı yok" diye konuştu. 

Melih Gökçek'e, "Bu suların doldurulduğu evlerin adresleri var, gel kameramanınla gidip bu suların doldurulduğu evlere gidelim ve doğru olup olmadığına bakalım" diyen Gök, suyun renginin sarı olmasının borulardan kaynaklanmadığını bildirdi. 

Levent Gök, Kızılırmak suyunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın kişilerin Bala'da bulunan tarımsal arazilerinin sulanmasında kullanıldığını iddia etti.

Kaynak:Haber Kaynağı