MELİH GÖKÇEK'E FETÖYE KAYNAK AKTARMA SUÇ DUYURUSU

MELİH GÖKÇEK'E FETÖYE KAYNAK AKTARMA SUÇ DUYURUSU

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Alaaddin Kaya’nın şirketi İMPRESS İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’ne nasıl belediye kaynaklarını verdiğini, usulsüz ödemeler yaptığını belgeleri

CHP'liler Melih Gökçek hakkında 'FETÖ’ye yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.Cumhuriyet'in haberine göre Gökçek sadece parsel parsel arsaları değil belediye kaynaklarını da Fethullah Gülen cemaatinin kasasının şirketine seferber etti iddiasında bulundular. İşte ayrıntılar

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Adliye önünde yapılan açıklama, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de yer aldı. 

BELEDİYE KAYNAKLARINI SEFERBER ETTİ

Burada konuşan Murat Emir, “Zaman gazetesinin eski sahibi, FETÖ’nün kasası, şu anda da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Alaaddin Kaya’nın şirketi İMPRESS İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’ne nasıl belediye kaynaklarını verdiğini, usulsüz ödemeler yaptığını belgeleriyle ortaya koymuştum.

"ALLAHIM AFFETSİN"" DİYOR

Bunun ötesinde yine hepinizin bildiği Mimarlar Odası’nın bizzat takip ettiği, kendisinin de itiraf ettiği onlarca Fethullahçı Terör Örgütü’ne verilen arsa var. Kendisi diyor ki, “Allah’ım affetsin”. Allah’ın affetmesiyle olmaz; hiç kimse hiç kimseye yüz milyonlarca dolarlık arsayı öyle Allah rızası için vermez” diye konuştu.

MELİH GÖKÇEK İLE HESAPLAŞILSIN

Emir, “Eğer Fethullahçı Terör Örgütü ile hesaplaşılacaksa, eğer bunlar araştırılacaksa İçişleri Bakanlığı’nın öncelikle Ankara’daki gösteri ve yürüyüşleri yasaklamak yerine Melih Gökçek’e mercek tutması ve burayı aydınlığa kavuşturması gerekiyor.

SUÇ DUYURUSUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Çünkü asıl Fethullahçı Terör Örgütü’nün yapılanması burada yatıyor. Melih Gökçek ile yapılmamış mücadele de aslında terör örgütüyle yapılmamış sayılır ve bu açıdan da biz bunu bir toplumsal görev sayıyoruz, bunun için buradayız ve takipçisi olacağız” dedi.

SORU ÖNERGESİNE YANIT ALAMADIK

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de “Arsalar, yapılan bağışlarla ilgili vermiş olduğumuz soru önergesinin yanıt almış değiliz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu terör örgütünün Ankara’da daha filizlenmesine ve büyümesine ciddi şekilde yardım ve yataklık etmiştir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı