Melih Gökçek TBMM Gündemin de

Melih Gökçek TBMM Gündemin de

MELİH GÖKÇEK MANŞETLERDEN DÜŞMÜYOR

MELİH GÖKÇEK MANŞETLERDEN DÜŞMÜYOR

Başkanı olduğu Ankara Büyükşehirbelediyesi'nin katıldığı bir yarışma da "En Yaşanabilir Kent" ödülü aldığını sık sık gündeme getiren Melih Gökçek hakkında son bir kaç gündür yapılan haberlerin ardından kıyamet kopmuştu. Melih Gökçek düzenlediği bir basın toplantısında yapılan haberlerin asılsız olduğunu iddia etti. Buna rağmen haberi manşetine taşıyan Yurt Gazetesi ve gurubunda yayına başlayan Bağımsız Dergi öne sürdüğü iddialarda ısrar ediyor.
Melih Gökçek'in düzenlediği basın toplantısına iştirak eden 3 Yurt Muhabiri'nin sorularına yanıt alamadığını iddia eden Yurt yayın gurubu, Gazete sahibi Maraş Milletvekili Durdu Özpolat'ın ve gazete çalışanlarının tehdit edildiğini duyurmuştu.

CHP milletvekili de olan Yurt Gazetesi sahibi Durdu Polat bu gelişmeler üzerine iddialarını bir soru önergesi olarak Meclis gündemine taşıdı. Bu gelişmeyi de haber yapan Yurt Gazetesi bu günkü sayısında haberi  "GÖKÇEK'İN TEHDİTLERİ MECLİS'TE" başlığı ile duyurdu.

İşte bu gün ki Yurt gazetesinin konu ile ilgili haberi.


Gökçek'in tehditleri Meclis'te
 
Gazetemizin imtiyaz sahibi ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat dün Mecliste basın toplantısı düzenleyerek, Gökçek'e 'Çete reisi misin, belediye başkanı mı? diye sormuştu. Özbolat konuyu Meclise de taşıdı.
08 Şubat 2013 Cuma 10:13
 
 
 
ANKARA- Gazetemizin imtiyaz sahibi ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat dün Mecliste basın toplantısı düzenleyerek, Gökçek'e 'Çete reisi misin, belediye başkanı mı? diye sormuştu. Özbolat konuyu Meclise de taşıdı.
 
Bağımsız Dergisi ve Yurt Gazetesi’nin ortaya çıkardığı ödül skandalıyla ilgili olarak iftira, tehdit ve şantajla dolu bir basın toplantısı düzenleyen Gökçek, Özbolat’ı  “Seni özel merceğim altına alıyorum. İnceleyeceğim” diyerek tehditler savurmuştu. Özbolat dün TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, "Çete reisi misin, belediye başkanı mı?" diye SORMUŞTU.
 
GÖKÇEK'E EMNİYET'TEN DESTEK VAR MI?
 
Kahramanmaraş Milletvekili Özbolat konuyla ilgili bir de soru önergesi verdi. İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istenen önergede şu sorular gündeme getirildi:
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, hakkında çıkan bir haber nedeniyle, Cumhuriyet Halk Partisi’ne, şahsıma ve çevreme hakaret ederek, “bundan sonra özel merceğim Durdu Özbolat’ın üzerinde olacak” diyerek tehdit etmiştir. Kamuoyu önünde yapılan bu hakaret ve tehditler, basınımız tarafından da izlenerek haberleştirilmiştir. 
 
Bu çerçevede;
 
1- Bakanlığınıza bağlı olan Emniyet Genel Müdürlüğü personeli arasında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’e, özel istihbarat ve polisiye destek veren kişi veya kişiler var mıdır?
 
2- Çocukları ve birinci derece yakınları Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Adalet Bakanlığı personeli var mıdır? Belediye çalışanı olan bu şahıslar, ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olarak mı işe alınmıştır?  
 
3-  Özel istihbarat ve emniyet ağının bulunduğuna dair kamuoyu önünde beyanda bulunan belediye başkanı hakkında hukuki ve idari işlem yapılacak mıdır?
 
 
Tarafların birbirlerine dava açma hazırlıklarında olduğu konu her geçen gün tırmanacağa benziyor.Kamuoyu merakla bu tartışmanın sonucunu bekliyor.


İLGİLİ HABERE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ