Melih Gökçek Bu seferde Uğur Mumcu Afişlerini Toplattı

Melih Gökçek Bu seferde Uğur Mumcu Afişlerini Toplattı

Uğur Mumcu fotoğraflı afişleri toplattı

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN AFİŞLERİ İLE DONATMIŞTI
Melih Gökçek'in Başkanı olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi bir çifte standarta daha imza attı. İsrail özrünü bahane ederek tüm Ankara'yı, "Başbakana teşekkür" afişleri ile donatan Melih Gökçek Belediyesi, CHP'li Yenimahalle Belediyesinin kendi sınırlarında astırdığı Uğur Mumcu fotoğraflı afişleri toplattı. Ankara Belediyesinin "yasal gerekçeler" öne sürdüğü afiş toplama kamu oyunda yine büyük tepki aldı. Hürriyet gazetesinin konu ile ilgili haberi şöyle 

UĞUR MUMCU ESERİNİN AFİŞLERİ TOPLATILDI

Ankara Ekin Tiyatrosu, 1993’te öldürülen Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu’nun “Söz Meclisten İçeri” adlı eserinden uyarlanan 18 Nisan’da sergileyecek. Oyunun dünya prömiyerinin, Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla yapılacağına ilişkin afişler hazırlandı. Afişler, ilçedeki elektrik direklerine asıldı. Ancak bir süre sonra ana cadde üzerideki afişler, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince toplandı. Bu durum iki belediye arasında afiş krizi çıkmasına yol açtı.
 
EŞİTLİK ANLAYIŞI YOK

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, daha önceden de CHP ile ilgili afişlerin söküldüğünü kaydederek, “Siyasi partilere eşit davranılmalı. Bunlarda eşitlik anlayışı yok. Sadece AKP’nin afişleriyle nasıl dolduruyorsun şehri diye sorarlar adama. AKP’li il ve ilçe belediyeleri istedikleri her yere afişlerini asabiliyorlar. Yasaksa onlara da yasak olmalı. Ama Büyükşehir yasağı sadece CHP’li belediyeler sözkonusu olunca uyguluyor” dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR’İN YETKİ SORUMLULUĞUNDA

Büyükşehir Belediyesi yetkilleri ise 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu’na göre ana bulvarların kendi sorumluluklarında olduğunu anımsatarak, şunları söylediler: 
“Kanuna göre bilboard, afişler, reklam panoları Büyükşehir Belediyesi’nin yetki sorumluluğunda. Bazı ilçe belediyeleri, kendi reklam panolarını Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki alanlara yerleştiriyor. Bunlar yasal değil, her zaman uyarıyoruz. ‘Sadece kendi faaliyetlerimizi anlatacağız’ diyorlardı şimdi reklam bile alıyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bütün ilçelerde çoğu zaman toplanıyor, sadece CHP’li değil, AK Partili ilçe belediyelerininkini de topluyoruz. Çünkü yasal değil.”