Melih Gökçek; 'Altını değil üstünü sattım'

Melih Gökçek; 'Altını değil üstünü sattım'

20 yıldır Ankara'nın belediye başkanı olan Melih Gökçek, yıllardır dillerden düşmeyen "Çelik kafes" hurdasını nasıl sattığını itiraf etti.

TAPU TESCİL TARİHİNE YENİ BİR KAVRAM

Cuma HİKMET

Bir yıldır Ahmet Hakan'a program yapalım diye yalvaran Ankara Büyükşehir belediye başkanı Melih gökçek sonunda isteğine kavuştu ve Ahmet Hakan'a konuk oldu. 20 yıla yakındır belediye başkanı olan Melih Gökçek'in skandalları bitmedi. En büyük skandallardan birisi'de Eskişehir yolu üzerine AVM yapacağım diye başladığı ama tııpkı Metro gibi bitiremediği projede havaya uçan milyonlar skandalıydı. Bu konuda bu güne kadar sorulara net bir yanıt vermeyen Gökçek , Tarafsız bölgede sorulan konuya öyle bir yanıt verdi ki, herkes şaşırdı. Söz konusu yerin satışı ile ilgili "üst hakkını sattığım kişisattı, neden zarar olsun" diyerek, tapu tescil tarihine yeni bir kavram daha kazandırmış oldu.

ARTIK TAPU İŞLEMLERİNDE "ÜST HAKKI" "ALT HAKKI" DİYE BİR KAVRAM MI OLACAK?

'Çelik kafesin yapımı-sökümü bir kamu zararı değil midir?' sorusuna cevap verdi!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CNNTÜRK'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan, gazeteci konukları CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu ve Habertürk Ankara Temsilcisi Erdal Şen'in sorularını yanıtladı.

ÜST HAKKI NE DEMEK?

Çelik kafesin yapımı-sökümü bir kamu zararı değil midir? sorusuna Gökçek 'Müstakil bir arazisi yok buranın. Ben çelik yığınını ve yerini sattım. Arazi üst hakkını sattığım kişi çelik kafes satıyor. Neden zarar olsun? Üst hakkı demek çelikle beraber kafesin satışı demektir, orada zarar yok.' dedi. Şimdi tüm Türk Halkı, Melih Gökçek'in üst hakkını demir hurdası ile birlikte sattığı vatandaşın tapusunda ne yazdığını merak ediyor. Gökçek'in anlattığına göre o tapuda, "eskişehir yolu kenarı, üst hakkı tapusu" yazıyor olmalı.

İşte o açıklama...

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı