Haber Artı Türk

Haber Artı Türk

Mehmet Baransu'nun Çakma Postu Altından Görünen Tilki Kuyruğu

 MEHMET BARANSU İLİZYONU

Cemaat'in doğrudan hiç bir zaman sahiplenmediği 3 silahşörlerinden biri olan ve "bavulcu" olarak marka haline gelen Mehmet Baransu, tıpkı eskiden olduğu gibi yine manşetlerin baş köşelerinde. 10 yıldır her gerçekleştirdiği antidemokrat icraatında, AKP ve Erdoğan'a arka çıkıp, TSK'nın kurumsal kimliğini aşındırmakla görevli Mehmet Baransu'nun yeni tetikçilik görevi, Cemaat, AKP savaşında Erdoğan'a ve hükümete çakmak haline geldi.

Çok uzak değil bir kaç yıl önce TSK aleyhine her türden habere "gizli tanıklar" bularak, saldıran şimdilerin "Vatanperveri" Baransu, gazetemizin bu konuda yaptığı belgeli suçlamaların hiç birine yanıt vermemişken, şimdi "vatanperverlik" türküleri ile hergün manşetlerde. Ve muhalif medyanın hiç biriside "sen geçmişte bunu, bunu yaptın, aklın yeni başına mı geldi?" diye sormuyor.

Mehmet Baransu'nun gazetecilikten saydığı ve bir türlü baklayı ağzından tam çıkaramadığı plastik çakmalarının en sonuncusu, az önce yine manşetlerden flaş olarak verildi. Haberin veriliş şekline bakarsak "ana akım ve çakma muhalif medyanın" yeni kahramanı, namı değer "Bavulcu Mehmet Baransu". İşte "gündeme bomba gibi düştü" diye verilen ama 10 yıldır bunları neden hiç dile getirmedin ey "Bavulcu" diye sorulmayan, Baransu'nun son sansasyon konusu.

VATANA İHANET NEDİR?

Başbakan Erdoğan, Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun geçtiğimiz hafta “Gülen'i Bitirme Kararı 2004'te MGK'da Alındı" haberiyle ilgili ilk kez konuştu ''Yaptığı vatana ihanet'' dedi. Baransu ise bu çıkışa Twitter'den yanıt verdi. Baransu sanki 10 yıldır sadece cemaat mensupları fişleniyormuş gibi, ne TSK'nın suçsuz hapis yatanlarından,ne bilim adamlarından, ne gazetecilerden ve ne de diğer mağdurlardan bahsediyor. 10 yıldır "Bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın" derken, yılanın ilk ısırığının ardından feveran ediyor. Yani 10 yıldır kendisinin ve savunduğu cemaatin suskunluğuna bakarsak, AKP kendilerine dokunmasaydı hiç bir sorun yoktu. Vatanperliğin yeni tanımı bu Baransu'ya göre. İşte o twitleri. Okuyun siz karar verin.






KAFA KARIŞTIRMA UZMANI

Mehmet Baransu kendini çaktırmadan "Vatanperver" ilan edip Erdoğan'a saldırırken, okuduklarımızdan kafamız karışıyor. "Vatanperverlik" neymiş yeniden öğreniyoruz. Ayrıca Bavulcunun, 77 dedesinin de şehit olduğu bilgisine ulaşıyoruz. Göz boyamanın yeni modası "Kürt Dedesi" olması oysa. Bir kaç yıl önce Kürt Ağalarına özgürlük sloganları destekçisiydi şimdi Hamidye Alayı Şehitleri içinde 77 dedesi oluverdi. 

Tabi balık hafızasına sahip olmayan herkes, bu "vatanperverlik işi" içinde yine para, kurban hissesi, cukka olduğunu anlıyor. Vatandaş zaten bir türlü anlayamadı, kavganın esas meselesinin ne olduğunu. Kavgadan yansıyanlara göre, din iman anlayışında en ufak bir sürtüşme yok. Kimse "Alevilere haksızlık ettin, eli kanlı katil ile sözde ezilen Kürt Halkına demokrasi getirmeye çalışıyorsun, Gezi olaylarında 7 masumun canına kıydın, işçiyi, emekçiyi yok yoksul bıraktın, yargıyı kafana göre kullandın binlerce masumu hapislerde çürütüyorsun", anlaşmazlığına dair tek kelime duymadı. Ya da, "Arkadaş, Milleti her konuda birbirine düşürmek için yapamdığın icad kalmadı, ne etnik geçmiş,ne mezhep ayrılığı,ne alkoldü örtünendi,çapulcuygu, itkopuktu, landı, ulandı bıraktın" diye sordularda sadece biz mi duymadık?

Olay net. "Cemaati fişledin, gelirlerimizi kestin, ihalelerden yoksun bıraktın, büroksideki baba koltuklarımızı aldın kısaca hep bana hep bana" dedin. Okuyun tüm itirazlarını Baransu'nun, ondan sonra kahraman ilan edin, "bavulunu da kendisini de" 

Esas komedi ise işin bu tarafını hiç bir aklıbaşında muhalifin dillendirmemsi. "Aslan Baransu, Erdoğan'a nasılda kükrüyor" şeklinde sırtının sıvazlanması. Kısaca medyamız herzaman yaptığı gibi," tilkinin üstüne koyun postunu attı, kuyruğunu gizleme" , işine devam ediyor.

Ve işte Bavulculuktan "Vatanperverliğe" ani bir dönüş yapan, sözde gazeteci Mehmet Baransu'nun balonundan son hezeyan cümlesi. 




Önceki ve Sonraki Yazılar