Medya Kılıçdaroğlu'nun Bu Mitingini neden Görmedi?

Medya Kılıçdaroğlu'nun Bu Mitingini neden Görmedi?

'Demokrasi ve Özgürlük için meydan okuyoruz' sloganıyla düzenlediği Aydın Mitingin^den notlar ve görüntüler!

KILIÇDAROĞLU AYDIN'I SALLADI MEDYA GÜRÜLTÜYÜ DUYMADI

Cuma Hikmet

Her fırsatta merkez medyanın kendi açıklamalarını ve etkinliklerini görmediği şikayetinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun haklı olduğu Aydın Mitinginde bir kez daha ortaya çıktı. Ege Bölgesin CHP örgütlerinin organize ettiği ve çok büyük ilgi gören CHP Aydın Mitingine Egeli Yurttaşlar büyük ilgi gösterdi. Kılıçdaroğlunun sözleri coşkulu kalabalığın sloganları ile sık sık kesildi.

Ancak merkez medyadan hiç bir yayın kuruluşu Aydın'da halkın bu coşkusunu ve ilgisini görmedi duymadı. Hiç bir merkez medya sitesi ya da gazetesinde en ufak bir habere bile yer verilmedi.Şişli de Sarıgül'ün organize ettiği 19 mayısı göklere çıkaran manşetlerin, boy boy fotoğrafların yanında neden Kılıçdaroğlu'nun Aydın mitinginden tek satır kullanılmadığı anlaşılamadı.

MERKEZ MEDYA KILIÇDAROĞLU MUHALİFLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR

Merkez medyanın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eleştiri ve etkinliklerini görmezden gelirken, CHP'yi bölebilecek ya da seçimlerde etkileyebilecek kesimleri öne çıkarması ne amaç taşıyor?. Amaç CHP'nin ana muhalefet olarak güçlenmesini ve yaklaşan seçimlerde kötü sonuçlar alarak yığınlara umut olmasını engellemek. Bu nedenle merkez medya nerede küçücük bir CHP karşıtı muhalif hareket görse onu destekliyor. AKP'nin stratejisini büyük bir fedakarlıkla elindeki medya organları ile uyguluyor. İşte Kılıçdaroğlu'nun, ilkini gerçekleştirdiği, 
'Demokrasi ve Özgürlük için meydan okuyoruz' sloganıyla düzenlediği Aydın Mitingin^den notlar ve görüntüler!

MİTİNG'TEN NOTLAR 

Aydın'daki ilk miting için altı ilde 50 bin afiş ve bin adet pankart asıldı. Miting nedeniyle İzmir, Manisa, Denizli, Muğla, Uşak ve Balıkesir'den Aydın'a otobüsler kaldırıldı, çok sayıda partili sıcağa rağmen alanı doldurdu. Miting alanında, "Demokrasi ve özgürlük için meydan okuyoruz. CHP sonsuza dek' sloganı yazan afiş ve çok sayıda pankartta açıldı. Meydanı dolduran kalabalık, Kılıçdaroğlu kürsüye çıkmadan önce Tolga Çandar ve Faruk Demir'in şarkılarıyla coştu. Mitingden önce Mustafa Balbay'ın Aydınlılar'a yazdığı mektup okundu. Alana dört noktadan giriş yapıldı, geniş güvenlik önlemleri alındı, alana bakan binalara Türk ve CHP bayrakları asıldı. Miting sonunda kalabalık ve meydana asılan pankartlar yüzünden Kılıçdaroğlu otobüste zor anlar yaşadı.

 AYDIN'da 'Demokrasi ve Özgürlük için meydan okuyoruz' sloganıyla düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim ölülerimizi çiğnemeden, bedenlerimizi çiğnemeden Türkiye'de rejim değişikliğine asla izin vermeyeceğiz" dedi. 
 
TERÖR İHRAÇ EDERSEN TERÖR KENDİNE DÖNER 
 
Kılıçdaroğlu, "Geldiğimiz nokta hiç acıcı değil. Herkesle içeride dışarıda kavgalıyız, başımız beladan kurtulmuyor. Dış politika çok önemli. Ne diye iktidara geldiler. Tüm komşularla barış içinde olacağız dediler. Komşularımızla sıfır sorun olacak dediler. Şimdi tüm komşularımızla kavgalı hale geldik, sorunlarımız var. Suriye politikasını onaylıyormusunuz. Tabiki hayır. Suriye'de demokrasinin olmadığı söyleniyor, kan gövdeyi götürüyor deniyor. Biz CHP olarak Mustafa Kemal'in Atatürk'ün söylediği gibi yurtta barış dünyada barış istiyoruz. Bir ülkenin Başbakanı, eşiyle beraber tatil yaptı, sınırları kaldırdı. Ortak bakanlar kurulunu yaptı. Bir ülkeye bir gecede düşman oldu. Kardeşim Esad'tan, düşmanım Esad'a geçti. Kim söylüyor bunu. Egemen güçler ona görev verdi. Suriye'yle savaşa sokmak istiyorlar. El Kaideciler Türkiye'de eğitildiler. Ceplerine para kondu. Ondan sonra Suriye'ye gönderdiler, din kardeşini öldürdüler. Hiçbir zaman biz komşumuza düşmanlık beslemedik. Burada silahlı adamları eğitip onları üstüne göndermedik. Bu Türkiye'nin tarihine yakışmaz. Özgür Suriye ordusunu burada kurdular, silah, para verdiler. Katar emirlerinin dolarlarıyla Türkiye'nin dış politikasının satın alınabalileceğini düşünebilir miydiniz hiç. Yapılan bu. Görünen tablo bu. Suriye'de kanın sorumlularından biri de AKP hükümetidir, o hükümetin başındaki Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sen terör örgütünün mensuplarını Türkiye'de eğitir Suriye'ye gönderirsen, terör ihraç edersen terör kendine geri döner. Reyhanlı'daki saldırıda 51 vatandaşımız öldü. Bu işin sorumlusu kim. Sorumlusu Recep Bey'dir. Eğer komşunuzda yangın çıkarsa, önce elinize su alır, yangını söndürmeye çalışırsınız. Çünkü o yangın size sıçrar, sizde zarar görürsünüz. Komşuda yangın var, söndüreceğine eline benzin bidonu almış onun üzerine gidiyorsun. Sonuçta olan vatandaşımıza oldu. Reyhanlı'ya, Uludere'ye gidebiliyor mu. ABD'ye gitmesini biliyor. Bak ben Türkiye'nin bütün illerine gidiyorum. Ama o gidemiyor. Ben biliyorum polis ordusuyla gidecek. Ben oraya milletvekili arkadaşlarımla Reyhanlıları kucaklamak için gittim. Kendisine en baştan söyledim, ilk uyardığımız zaman Suriye politikası yanlış dedim. Rüzgar ektin fırtına biçersin dedim. Bunun faturası vatandaşa çıkar dedim. Şimdi Suriye'de 200 bin ölü var. Demokrasiyi getireceğim dedi. Binlerce insanın ölümüne yol açtı. Suriye için bu kadar demokrattın, Irak'taki katledilen Müslümanlar için sesin çıktımı?" diye sordu. Alandaki kalabalıkta, 'Hayır' diye bağırdı. REJİM DEĞİŞİKLİĞİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ 
 
 
HALKIN GÜCÜ ERDOĞAN'IN KORKUSUDUR 
 
 Meydanlarda toplanıp gücümüzü sergileyeceğiz. Halkın gücü iktidar indirtir, halkın gücü geleceğin iktidarını seçen güçtür. Recep Tayyip Erdoğan'ın korkusudur halkın gücü. Bu topraklar bereketli topraklardır. Bu topraklarda insan sevgisi vardır. Biz bu topraklarda kavga istemiyoruz, barış istiyoruz. Bu toprakların sahibi Yunus Emrelerdir, Hacı Bektaşi Velilerdir. O nedenle birileri benim sözüm geçer ben ne dersem o olur düşüncesinde. Parlamentoda benim milletvekillerim var, milletvekillerini el kaldırma mekanizması gibi görürse o kişi demokrasiye ihanet etmiş olur. Hepimiz vatanımıza özgürlüğümüze, bayrağımıza sahip çıkacağız. Her mücadele, zulme, zalime karşı yapılır. Mücadelemiz, aydınlık olsun. Kavgamız aydınlık olsun. Önümüzdeki süreçte seçimler var göreceğiz yeniden düşünmek zorundayız, bağımsız, güzel vatan bırakmak için beraber mücadele edersek sonuç alınır. Mücadelemiz, diktatörlere karşı, varyemezlere karşı. demokrasi içindir" dedi. 
 
Akil insanları da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bir kişiden akil adam olmaz, akil adam toplumun kanaat önderidir toplum belirler, kişiler belirlemez. Akil adamlar, vatandaşın derdini dile getiren adamlardır. O nedenle hiç endişe etmeyin CHP olduğu sürece hiç endişe etmeyin. Demokrasiyi özgürlüğümüzü kavramlar kişiler ne olursa olsun korumayı her yerde gündeme getireceğiz ve bunun mücadelesini yapacağız, bize güvenin, CHP'ye güvenin. Baskılar gelecektir, korku yaratmak isteyeceklerdir. Halk en büyük en güçtür. Siz en büyük güçsünüz gücünüzü besleyin meydanları doldurun kaçanlar kaçsın, iktidar halkın olsun. Yaşamak kardeşçe olsun. Tüm Türkiye'ye selam olsun" diye konuştu.