MECLİS O GÜN HALKA KAPALI...!

MECLİS O GÜN HALKA KAPALI...!

4 eski Bakanla ilgili soruşturma önergesi Pazartesi mecliste görüşülecek ama vatandaş görüşmeleri Meclis TV'den canlı izleyemeyecek.

Meclis TV, haftanın üç günü Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri genel kurul toplantısının 15.00-19.00 arasında canlı olarak yayınlıyor. Özel TV kanalları da bu görüşmeleri Meclis TV’den alarak yayınlıyor. Genel kurulda Meclis TV dışında çekim ve canlı yayına izin verilmiyor. İşte 4 eski bakanla ilgili soruşturma önergesinin görüşmesi de Pazartesi gününe alındı. 

AKP grup yönetimi, 4 eski Bakanla ilgili soruşturma önergesinin 5 Mayıs günü ele alınmasını benimsedi. 5 Mayıs Pazartesi olduğu için Meclis TV’den de yayın yapılmayacak. AKP grubu görüşmelerin önce 2 Mayıs, sonra 6 Mayıs günü yapılmasını öngörmüştü. Ancak son karar 5 Mayıs oldu.

SARRAF DA GELECEK

TBMM görüşmelerinde soruşturma önergesi kabul edilirse 15 kişilik bir komisyon kurulacak. 4 siyasi parti, kendilerine düşen üye sayısının 3 katı isim bildirecek ve çekilen kura sonucu 9 AKP, 4 CHP, 1 MHP ve 1 BDP milletvekili belirlenecek.

Komisyonunun çalışma süresi 2 ay olacak, 2 ay da ek süre alabilecek. Çalışmalar sonucu rapor Genel kurula gönderilecek. Genel kurul, en az 276 oyla Yüce Divan’a sevk kararı verirse 4 eski bakan Anayasa Mahkemesinde yargılanacak.

Meclis komisyonu soruşturma kapsamında adı geçen isimlerin bilgisine de başvuracak. 4 eski bakan da ifade verecek. Ayrıca eski Bakanlarla rüşvet ilişkisine girdiği öne sürülen ve bir süre tutuklu kalan İran kökenli iş adamı Rıza Sarraf’ın da komisyon toplantısında dinlemesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı