MAVİ MARMARA'DA KURTULDU ABD'NİN HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜ

MAVİ MARMARA'DA KURTULDU ABD'NİN HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜ

ABD ve koalisyon güçlerinin Suriye’de düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Yakup Bülent Alnıak’ın Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Suriye’ye gittiği öğrenildi. Alnıak’ın...

 

ABD ve koalisyon güçlerinin Suriye’de düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Yakup Bülent Alnıak’ın Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Suriye’ye gittiği öğrenildi. Alnıak’ın ölüm haberini ise arkadaşlarının aileyi arayıp verdiği belirtildi.

YARDIM KURULUŞU GÖNÜLLÜSÜ OLARAK GİTTİ İDDİASI

Ortadoğu’da artan IŞİD tehlikesine karşı birleşen ABD ve Arap ülkeleri önceki gün Suriye’de birçok noktaya hava saldırısı düzenlemişti. Saldırılarda IŞİD terör örgütünün yanı sıra diğer terör gruplarının da etkilendiği belirtildi. El Nusra Cephesi komutanlarından Ümit Yaşar Toprak’ın öldüğü saldırıda Malatya’dan Suriye’ye 2 ay önce giden 41 yaşındaki Yakup Bülent Alnıak’ın da öldüğü öğrenildi. Malatya’da bir yardım kuruluşunda gönüllü olarak görev alan Alnıak’ın geçtiğimiz Ramazan Bayramının ikinci günü kimseye haber vermeden Suriye’ye gittiği kaydedildi. İki çocuk babası olan Alnıak’ın eşiyle de ayrılma noktasına geldiği öğrenilirken, ölüm haberini Suriye’deki arkadaşlarının aileye verdiği bildirildi.

CENAZEYİ ALMA GİRİŞİMİNDE BULUNACAKLAR

Yeşilyurt İlçesine bağlı Çukurdere Mahallesi’nde yaşayan aile haberi alınca gözyaşlarını tutamadı. Alnıak’ın 16 yaşındaki oğlu babasının cenazesinin alınması için kişisel olarak girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Babasının 2010 yılında yaşanan Mavi Marmara baskını sırasında gemide bulunduğu söyleyen oğlu, babasının olaydan yara almadan kurtulduğunu belirtti. İsminin açıklanmasını istenmeyen Alnıak’ın oğlu, babasının iyi derecede Arapça bildiğini ve zaman zaman Suriye’ye yardım konvoyu ile gittiğini dile getirdi. Cenazeyi Türkiye’ye getirmek istediklerini ancak bunun birhayli zor olacağını da belirten Alnıak’ın oğlu, babasının El-Nusra Cephesi’nde olabileceğini ve onların yerlerini ise ABD’ye IŞİD’in bildirdiğini iddia etti.

TELEVİZYONLARDA DİNİ PROGRAMLAR YAPIYORDU

Malatya’da bazı zamanlarda bir yerel kanalda dini programlarda yaptığı öğrenilen Yakup Bülent Alnıak’ın geçtiğimiz Ramazan Ayında Malatya Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediyeleri’nin iftar çadırlarında dini sohbetler yaptığı da öğrenildi. Alnıak, bu programları da sosyal paylaşım sitesi hesabından paylaştığı görüldü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı