Marmara Üniversitesi taciz rezaleti mağdurları konuştu

Marmara Üniversitesi taciz rezaleti mağdurları konuştu

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde taciz skandalı

 

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde yaşanan ve hâlâ süren 2 ayrı taciz skandalıyla ilgili olarak mağdurlar konuştu.

YOK BÖYLE REZALET 
Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde yaşanan ve hâlâ süren 2 ayrı taciz skandalıyla ilgili olarak mağdurlar konuştu.

Birgün'den Erk Acarer'in haberine göre ilk taciz skandalı Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü bünyesindeki mizah kulübünde yaşandı. Uzun süredir okulda öğrenci olan, 30 yaşındaki A.S. isimli şahsın 2012’de ilişiği kesildi. A.S. buna rağmen okula rahat rahat girip çıktı, mizah kulübünde eğitmenlik yapmasına izin verildi.

Üniversite öğrencilerinden S.I., yaşadıklarını şöyle aktardı: “Üniversitede öğrenciyim. Aynı zamanda tiyatro ile uğraşıyorum. Mizah kulübünde ‘hocam’ dediğimiz A.S. isimli kişiden eğitim alıyorduk. Ancak A.S. istismara kalkıştı. Sonradan görüştüğüm 5-6 kız arkadaşım daha aynı şeyi söyledi. Dekanlığa bildirdik. Ancak öğrencimiz olmadığı için bir şey yapamayız dediler.”

YAŞANANLAR İFADE TUTANAĞINDA DA YER ALIYOR

Üniversitenin Radyo Sinema Televizyon bölümünde öğrenim gören Ö.Ş. ise yaşadığı istismarla ilgili şunları anlattı:

“Tiyatroyu sevdiğim için mizah kulübüne kaydoldum. Önce ‘Shakespeare Zorda’ diye bir oyun oynadık. Ardından ‘Böcek’ isimli bir oyunun sahneye konulmasına karar verildi. Biraz müstehcen bir oyundu. Hoca dediğimiz, A.S., ‘Bu sahneleri oynamayacağız, ‘mış gibi yapacağız’ dedi. Provaların en başında sorun yoktu. Ancak A.S. bir gece prova yapacağımızı söyledi. Yanında kardeşi M. ve M. İsimli bir başka arkadaşımız daha vardı. Onları yolladı. Tiyatro girişindeki kafede otururken A.S., beni öpmeye kalktı. Oyunun bir parçası zannettim. Sonra atölyeye gittik. Kuliste biraz oturduk. Ancak bir anda üzerime saldırdı, orada üçlü bir koltuk vardı. Beni itip, zorla üzerimi çıkardı. Kalbimde ritim bozukluğu var. Öylece kilitlendim. Ağlamaya başladım. Kendisine direnince beni darp etti.”

HALA OKUL BÜNYESİNDE

Yaşadıklarının etkisinden kurtulamadığını vurgulayan Ö.Ş. şöyle devam etti:

“Tamamen soyundu, korkudan titriyor ve ağlıyordum. Beni zorla öpmeye çalışıyor, vücuduma dokunuyordu. Sonra bir poşete boşaldı, ‘Al bunu at’ dedi. Korkudan dediğini yaptım. Tecavüze uğramadım ama tüm dengem bozuldu. Olanları aileme anlattım. İntihar girişimim oldu. Hâlâ psikiyatri tedavisi görüyorum.”

Ö.Ş., olaydan kısa bir süre sonra şikâyetçi oldu. Darp raporu aldı. Ö.Ş.’nin bacağında çok büyük bir morluk vardı. Adli Tıp Ö.Ş.’ye, “Olayın üzerinden 9 gün geçmiş” ifadesinin yazılı olduğu bir rapor verdi. Şüpheli hakkında dava açıldı. Olay rektörlüğe ve dekanlığa da intikal etti. Ö.Ş., sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

“Dava devam ediyor. Dekanlık herhangi bir işlem yapmadı. Dekanlık tarafından; ‘Adli Tıp olayın üzerinden 9 gün geçmiş olduğunu yazmış, bu yeterli kanıt değildir, bugün de olmuş olabilir’ ifadeleri kullanıldı. A.S. hâlâ mizah kulübünde hocalık yapıyor, turnelere gidiyor.”

Aynı okuldaki ikinci taciz iddiası da ‘Resim Bölümü’ araştırma görevlisi T.A. hakkında. T.A., pek çok öğrenciyi mesajla taciz etmiş, buna tepki gösterenlere ise tehditlerde bulunmuş.

O öğrencilerden biri olan A.Y. konuyla ilgili olarak şunları aktardı:

“Bana çirkin mesajlar yolladı. Bunlara karşılık vermedim, hesabını sordu. Olanları erkek arkadaşımla paylaştım. Bunları gündeme getirince onu tehdit etti. ‘Ben akademisyenim, bana hesap soramazsınız, siz de namus kavramı yok mu?’ dedi. Pek çok arkadaşımıza daha ‘Dersleri filan boş ver, seninle tanışmak istiyorum’ diye mesaj attı. Tepkiler artınca, önce tehdit ediyor, sonra ‘Konuyu kapatalım’, diyor. Elimizde tehdit mesajları ve kamera görüntüleri var. Konuyu bölüm başkanı ve dekanlıkla paylaşacağız, suç duyurusunda bulunacağız.

İlgili Haberler