MANİSA'DA CEMAT OPERASYONUNDA GÖZALTI SAYISI 21'E ÇIKTI

MANİSA'DA CEMAT OPERASYONUNDA GÖZALTI SAYISI 21'E ÇIKTI

MANİSA'da büyük çoğunlukla öğretmen ve polislerden oluşan 21 kişi yapılan operasyon ile Fethullah Gülen cemaatine finans sağlama iddiası ile gözaltına alındı

MANİSA merkezli dokuz ilde Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 19'dan 21'e yükseldi. Gözaltındaki 21 şüpheli Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

POLİS VE ÖĞRETMENLER VAR

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir süre önce başlattığı Cemaat soruşturması kapsamında, Manisa merkezli Aydın, Erzurum, Ankara, Balıkesir, Denizli, Malatya, Van ile Amasya'da, önceden belirlenen adreslere dün sabah saat 06.00 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenlendi.

CEMAATE FİNANS SAĞLAMA İDDİASI

Operasyonlarda aralarından polis ve öğretmenlerin bulunduğu toplam 21 kişi gözaltına alındı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne finans sağlamak' suçlamalarıyla sorgulanıyor.

HASTANEDE SAĞLIK KONTROLÜ

Gözaltındaki M.K., Ş.U., M.A.T.D., S.S.,S.K., N.K., Ş.S., U.D., İ.B., M.V., M.R.Ş., C.Y., M.S., R.K., C.T., R.Ö., M.M., A.Y., Ö.G., Ü.Ö. ve H.E. bugün sabah saat 05.30 sıralarında Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Hastaneden, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin cuma gününe kadar sorgularının tamamlanıp adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı