Manisa'da 5.2 deprem; Yıkılan evler var

Manisa'da 5.2 deprem; Yıkılan evler var

Manisa'da başta İzmir bir çok çevre ilde hissedilen 5.2 Şiddetinde deprem oldu. Bazı köylerde evlerde hasar olduğu bildirildi. Validen açıklama var.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde saat 18:53'te 5,1 büyüklüğün deprem meydana geldi. Manisa ve İzmir'de şiddetli hissedilen depremde halk sokaklara fırladı.

BAZI EVLERİN DUVARI YIKILDI

Manisa ve çevresi, bugün akşam saatlerinde merkez üssü Saruhanlı İlçesi olan Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde depremle sallandı. Çevre illerde de hissedilen depremde, Saruhanlı İlçesi’nin bazı köylerde evlerin duvarlarının çatladığı belirtildi.

VATANDAŞLAR EV İŞ YERLERİNDEN FIRLADI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Manisa’nın Saruhanlı İlçesi olarak saptadığı deprem, saat 18.53’te meydana geldi. Yerin 8.2 kilometre derinliğinde olan deprem, Manisa ve İzmir kent merkezleriyle ilçelerinde de hissedildi Derinliği yüzeye yakın oludğu için Manisa ve ilçelerinde şiddetli hissedilen depremle birlikte birçok yerde halk ev ve işyerlerinden sokaklara fırladı.
İlk depremin ardından saat 19.28’e kadar büyüklükleri Richter ölçeğine göre 1.4 ile 3.3 arasında değişen 7 artçı sarsıntı daha meydana geldi.
Bu arada Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.2, merkez üssünü de Manisa’nın Gölmarmara İlçesi Deynekler mahallesi olarak açıkladı.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, depremle ilgili olarak, “Kent merkezi ve ilçe merkezlerinde bir yıkım ya da yaralanma yok. Köylerde kerpiç yapılarda bir hasar meydana gelmiş olabilir, depremin şiddeti yüksek çünkü. Ancak bu yönde de henüz bilgi gelmedi, kontrol ettiriyoruz” dedi.
Jandarma yetkilileri de köylerdeki binalarda küçük çaplı çatlaklar oluştuğu yolunda ihbarlar geldiğini söyledi.

KERPİÇ YAPILAR ÇÖKTÜ

Manisa’da akşam saatlerinde maydana gelen deprem nedeniyle Gölmarmara İlçesi’ne bağlı kırsal Tiyenli Mahallesi ile Akhisar’a bağlı Sazoba Mahallesi’ndeki bazı evlerde hasar meydana geldi. Tiyenli Köyü’nde özellikle kerpiç yapılarda çökmeler oldu. Diğer evlerde ise çatlak meydana geldi. Muhtar azası Osman Gürtekin, köyde ölü ya da yaralı olmadığını, ancak, korkan vatandaşların dışarıda beklediğini söyledi. Gölmarmara Kaymakamı Zeyit Şener de Tiyenli Mahallesi’ne gelerek incelemelerde bulundu. 

ÇADIR TALEP EDİLDİ

Köye çadır gönderilmesi için talepte bulunulacağı öğrenildi.
Sazoba Mahallesi’nde de köyün girişindeki bir briket duvar ile birkaç evin bacasının yıkıldığı bildirildi. Öte yandan yakın mahallelerden olan Saruhanlı ilçesine bağlı eski belde olan Kumkuyucak’ta da bazı evlerde sıva kopması ve çatlak şeklinde hazır olduğu öğrenildi. 

 

 

                           

 

İlgili Haberler