MANİSA CEMAAT OPERASYONU BÜLENT ARINÇ'A MESAJDIR

MANİSA CEMAAT OPERASYONU BÜLENT ARINÇ'A MESAJDIR

Manisa'da yapılan paralel yapı operasyonlarının zamanlamasının manidar olduğunu dile getiren Özel, Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaptığı her açıklamanın ardından bu operasyonların yapıldığını ifade etti.

MANİSA merkezli dört kentte düzenlenen "Paralel Devlet Yapılanması" ve "Cemaat" operasyonunda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilenlerden 1'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 7 kişi serbest bırakıldı.

BÜLENT ARINÇ KONUŞTU OPERASYON BAŞLADI

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "Cemaat" soruşturmasında Salı günü Manisa merkezli Denizli, İzmir ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkartılan 21 kişiden 19'u gözaltına alındı. Manisa Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden 2'si gün içinde serbest bırakılırken aranan 1 kişinin de teslim olduğu öğrenildi.

11 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan 7 kişi adliyeye sevk edilerek hakim karşısına çıktı. Aralarında Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanının da olduğu kişilerden T.T.K, H.P, Y.T, T.K, T.İ, T.T serbest bırakılırken, B.K.Ç adli kontrol şartı ile serbest kaldı. 11 kişinin de Manisa Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

'SAPLA SAMAN BİRBİRİNE KARIŞTI'

Operasyonları değerlendiren CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de, Manisa'daki operasyonlar üzerinden Bülent Arınç'a mesaj verildiğini savundu. Bülent Arınç'ın AK Parti'ye yönelik eleştirilerinin ardından Manisa'da bir paralel operasyonunun yapıldığını kaydeden Özel, "7 kişinin serbest bırakıldığını öğrendik. Bunlar geçmişte Manisa Belediyesi'nde ruhsatlarla ilgili görevli olan bürokratlar ve bazı mühendislerdi. Ama diğerlerinin sorgusu devam ediyor. En büyük sıkıntıları kendilerinin paralel memurlar olarak anılmasıdır. Cumhurbaşkanı cadı avının sınırlarını aştı. Sapla saman birbirine karıştı. Kurunun yanında yaş da yanmaya başladı. İlk günden Cumhurbaşkanı gerekirse cadı avı yapacağız demişti. Artık sadece paralel yapıyla değil onunla herhangi bir şekilde temas etmiş inşaatının ruhsatına imza atmış, inşaatının mekanik projesini çizmiş olanları dahi gözaltına alıyorlar. Bu bir yıldırma ve tecrit operasyonudur. Masumiyet karinesi ihlal edilmiş durumdadır" dedi.

SORUNLU BİR DAVRANIŞ

Özel, Manisa Büyükşehirde bürokratlara yaşatılanların onur kırıcı olduğunu belirterek, "Suçlu ifadesi görmesi onları zora soktu. Ama anlaşılıyor ki onlar serbest kaldılar. Bu konuda savcıların daha dikkatli davranması lazım. Bir telefonla ifadeye çağırabilecekleri bürokratları göz altına almak sorunlu bir davranıştır" diye konuştu.

'BÜLENT ARINÇ'A MESAJ GÖNDERİYORLAR'

Manisa'da yapılan paralel yapı operasyonlarının zamanlamasının manidar olduğunu dile getiren Özel, Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaptığı her açıklamanın ardından bu operasyonların yapıldığını ifade etti. Zamanlamanın manidar olduğunu kaydeden Özel, "Bülent Arınç'ın o ifadelerinden sonra Manisa'da yeni bir dalga geldi. Bunun tesadüf olduğuna inanmak çok zor. Bülent Arınç her konuştuğunda yeni bir operasyon geliyor. Bülent Arınç konuştuğunda insanlar rahat uyku uyuyamayacaklar. Bu Bülent Arınç'a da bir mesajdır, Bülent Arınç üzerinden toplumun tüm kesimlerine mesajdır. Bülent Arınç kimin adını ağzına alırsa sonu böyle oluyor diye. Bülent Arınç'a AKP'nin yargı üzerinden yaptığı psikolojik bir harekattır" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı