MAKARACI METEHAN DEMİR'DEN ŞOK KARAR

MAKARACI METEHAN DEMİR'DEN ŞOK KARAR

Demir, görüşmeyi kabul etmiş ve kamuoyundan özür dilemişti.


Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması’nın zanlılarından, istifa eden Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile dinlemeye takılan konuşması büyük tepki çeken gazeteci Metehan Demir, Hürriyet’ten istifa etti. Böylelikle 17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonu ardından ortaya çıkan skandallarda bir kişi daha medya ortamından tarihe gömülmüş oluyor.

BAKARA MAKARA DALGASI

Demir, İranlı işadamı Reza Zarrab’dan çikolata kutuları içinde partiler halinde 1.5 milyon dolar rüşvet almak suçlanan Bağış’la yaptığ görüşmede, Bakara Suresi ile ilgili konuşurken “Bakara makara” diye Kuran’la alay ettikleri ortaya çıkmıştı. Bağış, 17 Aralık operasyonu kapsamında yapılan yasal dinleme kayıtlarını “montaj” diye reddederken, Demir, görüşmeyi kabul etmiş ve kamuoyundan özür dilemişti.

SES KAYDI TEPKİLERİ DİNMEDİ

Edinilen bilgiye göre; Demir iki gün önce Hürriyet gazetesindeki görevinden istifa etti. Doğan Grubu’yla ilişkisini tamamen kesen Demir’in istifasında ses kaydına tepkilerin hala sürmesinin etkili olduğu belirtiliyor.

Bir süre Hürriyet Ankara Temsilciliği yapan Demir’in bir süre basın camiasından uzaklaşmak istediği ifade edildi.

NE OLMUŞTU

Metehan Demir, Egemen Bağış ile birlikte Kuran'la dalga geçtikleri ses kaydının kendilerine ait olduğunu ve 'bazı haddini aşan ifadeler kullanmış olabileceğini' kabul etti.Bu satırlar skandalın ortaya çıktığı günden bir kaç gün sonra Sözcü gazetesinde yer almıştı. Egemen Bağış'ın söz konusu ses kaydı iddilarına ısrarla "montaj, düzmece" demesine karşın, Gazeteci Metehan Demir, Egemen Bağış’la yaptığı ve Kuran’la dalga geçtiği ses kaydını o tarihlerde kabul edercesine bir mesaj yayınladı.
Metehan Demir, ses kaydındaki ifadeler için özür diledi, kayıtta oynama olduğu iddiasını yinelemesine rağmen ‘kendinden’ özür dilemesi dikkat çekti.

İŞTE O MESAJI

metehan-tweet.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı