Mahmut Tanal: "seçim Bittişanlıurfa’da Trafo Operasyonu Başladı”

Mahmut Tanal: "seçim Bittişanlıurfa’da Trafo Operasyonu Başladı”

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) Şanlıurfa’da bir çiftçiye gönderdiği tebligatı paylaşarak, “AKP iktidarı, seçim öncesi Şanlıurfalıların tepkisini çekmemek, oylarını almak için elektrik şirketi DEDAŞ’ın ‘trafo’ operasyonunu bekletmişti. Seçim biter bitmez AKP’den izni alan DEDAŞ harekete geçti. Siverek bölgesinde çiftçilere tebligat gönderen DEDAŞ, tarımsal sulamada kullanılan elektriğin borcunun ödenmemesi halinde kesintiye gidileceği yönünde uyarıda bulundu”

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) Şanlıurfa’da bir çiftçiye gönderdiği tebligatı paylaşarak, “AKP iktidarı, seçim öncesi Şanlıurfalıların tepkisini çekmemek, oylarını almak için elektrik şirketi DEDAŞ’ın ‘trafo’ operasyonunu bekletmişti. Seçim biter bitmez AKP’den izni alan DEDAŞ harekete geçti. Siverek bölgesinde çiftçilere tebligat gönderen DEDAŞ, tarımsal sulamada kullanılan elektriğin borcunun ödenmemesi halinde kesintiye gidileceği yönünde uyarıda bulundu” dedi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) Şanlıurfa’da bir çiftçiye gönderdiği tebligatı sosyal medya hesabından paylaşarak açıklama yaptı. Tanal’ın açıklamasışöyle:

“AKP’nin seçim öncesi ertelediği DEDAŞ’ın tarımsal elektriği kesme operasyonu başladı! AKP iktidarı, seçim öncesi Şanlıurfalıların tepkisini çekmemek, oylarını almak için elektrik şirketi DEDAŞ’ın ‘trafo’ operasyonunu bekletmişti. Seçim biter bitmez AKP’den izni alan DEDAŞ harekete geçti!

Siverek bölgesinde çiftçilere tebligat gönderen DEDAŞ, tarımsal sulamada kullanılan elektriğin borcunun ödenmemesi halinde kesintiye gidileceği yönünde uyarıda bulundu. Şanlıurfa’da keyfi cezalar kestiği, usulsüz, fahiş faturalar oluşturduğu suçlamasıyla karşı karşıya olan DEDAŞ’ın tebligatında bir de çiftçiye akıl verildi! Ziraat Bankası’ndan kredi çekilerek elektrik borcunun ödenmesini istiyor DEDAŞ!

“MISIRIN SUYA EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU DÖNEMDE TRAFOLARIN ELEKTRİK BAĞLANTISININ KESİLMESİ, HUKUKA AYKIRIDIR VE TARIMA DARBEDİR”

Çiftçinin Ziraat Bankası’na yatan tarımsal destekleme paralarına el koyduğu yetmemiş gibi DEDAŞşimdi de borcun borçla kapatılmasını talep ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre DEDAŞ, büyük bir operasyona hazırlanıyor. Siverek bölgesinde borç gerekçesiyle çiftçilerin sulama kuyularının trafolarının enerjisi kesilecek. Mısırın suya en çok ihtiyaç duyduğu dönemde trafoların elektrik bağlantısının kesilmesi, hukuka aykırıdır ve tarıma darbedir.

İhtiyati tedbir amaçlı olarak çiftçilerimizin mahkemelere başvurmalarınıöneririm. Tarım stratejik alandır. DEDAŞ’ın Şanlıurfalıçiftçilere yönelik bu hukuka aykırı cezalandırma yöntemi, Türkiye’yi stratejik ürünler açısından dış güçlere teslim etmektir. İktidarı, DEDAŞ’ın keyfi kararlarını engellemeye davet ediyorum.”

Kaynak: ANKA Haber Ajansı