Mahkemeden çok tartışılacak Reza Zarrab kararı

Mahkemeden çok tartışılacak Reza Zarrab kararı

Savcılık itiraz edecek...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ve aralarında bakan çocuklarının da olduğu yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının en önemli ismi Reza Zarrab'ın mal varlıkları üzerindeki tedbir kararı kaldırıldı.

Gündemi sarsan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında çok önemli bir gelişme yaşandı. Aralarında tutuklanan bakan çocukların da olduğu soruşturmanın en önemli şüphelisi konumundaki RızaZarrab'ın mal varlıkları üzerindeki tedbir kararı kaldırıldı. İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği üç sayfalık "mal varlıklarına el koyma kararının kaldırılması" kararında, tedbir kararının "hukuksuz" olduğu anlatıldı.

Taraf'tan Aysun Yazıcı'nın haberine göre Mahkeme, soruşturma dosyasında yer alan delillerle tedbir kararının uygulanamayacağını belirterek, MASAK'tan araştırma rapor alınmadığının altını çizdi. Bu kararla, 17 Aralık'tan sonra Zarrab'ın mal varlıkları üzerindeki "satılamaz" ve "devredilemez" kararı 42 gün sonra kaldırılmış oldu.

SAVCILIK İTİRAZ EDECEK

Soruşturmayı yürüten savcı Celal Kara ve beraberindeki savcıların bu karara itiraz edeceği öğrenildi. Savcıların "itiraz" gerekçesinde, İranlı işadamı Babek Zencani'nin Gana'dan getirdiği ve İstanbul havalimanında 17 gün bekledikten sonra Dubai'ye giden 1.2 ton altın için Duru Döviz'e 57 milyon TL ceza kesilmesine dikkat çekileceği öğrenildi. Şüpheli Zerrab'ın rüşvet alışverişi kapsamında bir "suç örgütü" oluşturduğunun vurgulanacağı öğrenildi.

MİLYON DOLARLARA TEDBİR KONMUŞTU 

Zarrab'ın gözaltına alınmadan önce el konulan mal varlıkları arasında 'Challenger 300' tipi özel jeti, 'El Ganador' adlı İngiliz yarış atı ve operasyondan iki gün önce müzayededen aldığı bir milyon liralık Nazmi Ziya'nın 'Kendi Evi' konulu tablosunun olduğu öğrenilmişti. 

17 Aralık'ta gerçekleşen operasyon öncesi ilk olarak Reza Zarrab'ın sahibi olduğu Royal Holding'e ve bağlı olduğu Are Havacılık Şirketi'ne el konulmuştu. İstanbul 18. Sulh Mahkemesi'nin "tedbir kararı" gereği el konulanlar arasında bu şirket üzerine kayıtlı Challenger 300 tipi özel jet de bulunuyordu.

kaynak: odatv

Kaynak:Haber Kaynağı