Lice'de askerin açtığı ateş sonucu bir yurttaş hayatını kaybetti iddiası

Lice'de askerin açtığı ateş sonucu bir yurttaş hayatını kaybetti iddiası

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde gösteri yapan köylüler karakol şantiyesine girmek isteyince jandarma gaz bombası ile müdahale edip havaya ateş açtı. Müdahale sonrası arbede yaşandı.

Diyarbakır Lice'de karakola ek bina yapılmasını protesto eden halka ateş açıldı.


Güncelleme: 19.00

ANF'de yer alan bilgiye göre halkın üzerine açılan ateş sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 yurttaş da yaralandı.


Güncelleme: 17:50

Sebahat Tuncel twitterdan paylaştığı mesajda bir yurttaşın hayatını kaybettiğini, bir kadının durumunun da ağır olduğunu duyurdu.


Güncelleme: 17:32


Gazeteci Amed Dicle, "Kesin bilgi; Lice'deki saldirida Salih Bedirxan kurtarilamadi, yasamini yitirdi.. bir kadin daha agir yarali" dedi.

Dicle'nin ardından BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in Twitter'dan paylaştığı mesaja göre 2 kişi hayatını kaybetti:

Lice de karakol yapımını protesto eden halka askerler ateş açtı 2 ölü 5 kişi yaralı. Eş genel Bsk Gulten Kisanak Liceye gidiyor

















Lice'de Kayacık karakoluna ek binalar yapılmasını protesto etmek isteyen halka askerler ateş açtı. Açılan ateş sonucu en az 5 kişinin yaralandığı öğrenilirken, halkın da askerlere taşlarla karşılık verdiği bildirildi.

ANF'nin haberine göre, karakola yeni ek binalar yapılmasını protesto etmek isteyen halk bugün karakola yürüdü. Karakolun yakınındaki işçilerin kaldığı 3 çadırı ateşe veren halk daha sonra karakolu taşladı.

Halkın bölgeden ayrılmaması üzerine askerlerin açtığı ateş sonucunda ilk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı. Yaralıların çoğunun ayaklarından yaralandığı bildirilirken ilk tedavileri Lice Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Bunlardan üçünün isimlerinin Medeni Yıldırım, Salih Bedirhan, Ramazan Çakır olduğu öğrenildi. Yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor. Askerlerin açtığı ateşe rağmen bölgeden ayrılmayan halk askerlere taşlarla yeniden karşılık verdi. Olayların büyümesi ardından, İl Jandarma Alay Komutanlığı ile Lice Alay Komutanlığı'ndan bölgeye zırhlı araç ve asker takviyesi yapılırken, bölgeye özel harekat timlerinin de gönderildiği bildirildi.

Bölgede gerginliğin halen sürdüğü öğrenilirken, yaralıların hastaneye getirilmesinin duyulması ardından halk hastaneye akın etti.