Kürtlerin Akp'si Kuruldu

Kürtlerin Akp'si Kuruldu

HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, bugün düzenlenen bir törenle resmi olarak açıldı.

HÜR Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Güneydoğu coğrafyasında büyük zülümlerin yaşandığını, Kuran-ı Kerim'in yasaklandığını, camilerin ahırlara çevrildiğini belirterek, "İslam ile barışmadan, İslam'ı sisteme entegre etme düşüncesi var. Ulus devlet projesi çöküşe geçti, iflas etmek üzeredir" dedi.

HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, bugün düzenlenen bir törenle resmi olarak açıldı. Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda bulunan HÜDA-PAR İl Başkanlığı binasının açılış töreni, öncesinde Kuran-ı Kerim okundu. Sık sık Kürtçe ve Türkçe sloganların atıldığı açılış töreninde, kadınların izlemesi için ayrı bir bölüm oluşturulduğu görüldü.

CAMİLERİMİZ AHIRA ÇEVRİLDİ, HERKESİ TÜRK SAYDILAR

HÜDA-PAR Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, parti binası önünde kurulan bir platformda yaptığı konuşmasında, partilileri Türkçe, Kürtçe ve Zazaca selamlayarak, "Bu coğrafyada büyük zulümler yapıldı. Bu zulmün kaynağı ulus devlet projesiydi. Halkın inancıyla, örfüyle, geleneğiyle, diniyle yabancı olan bu proje uygulamaya konulduktan sonra, bu ülke kan gölüne döndü. Büyük zulümler yapıldı. Yıllarca müslüman kavimleri bir arada tutan İslam, halkın hayatından çıkarıldı. O dönemde kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim yasaklandı, camilerimiz ahırlara çevrildi. Bu projeye karşı çıkan alimlerimiz dar ağaçlarında sallandırıldı. Bu projenin gereği olarak İslam'a savaş açan devlet, halkımızın etnik yapılarına, kimliklerine de savaş açmıştı. Herkesi Türk sayan bir faşizan anlayış ile tüm etnisiteler yok sayıldı" dedi.

İSLAMLA BARIŞMADAN, İSLAMI SİSTEME ETME ÇABASI

Yapılan zulümlerin sedece geçmişte kalmadığını belirten Yılmaz, "Ulus devlet projesi çöküşe geçti, iflas etmek üzeredir. Bunun gereği olarak sistem kendini yenileme ihtiyacı duyuyor. Bu yenilemeye de farklı yöntemler deniyor. Bu proje inkar, red, asimilasyon şeklini değiştirdi. Bu sistem İslamla barışmış gibi görünüyor. Artık inkar etmiyor. Farklı kavimlerin varlığını kabul ediyor. Ama dillerinin, kültürlerinin yaşamasına müsaade etmiyor. İslam ile barışmadan, uzlaşmadan İslam'ı sisteme entegre etme düşüncesi var. Ulus devleti şu anda çöküyor. Çökmek üzereyken de inkarı artık yapmıyor. Ama asimilasyon farklı şekilde devam ediyor. Asimilasyon, entegrasyon adıyla devam ediyor. HÜDA-PAR halkı sisteme entegre edecek politikalara son verecek" diye konuştu.