KÜRDAN KULLANANLAR OKUSUN

KÜRDAN KULLANANLAR OKUSUN

Dünyam Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Zahide Genç, "Diş temizliği için tavsiye edeceğimiz şey oral hijyen malzemeleri dediğimiz diş eti ara fırçaları yada diş ipi kullanımını öneriyoruz. Kesinlikle kürdan kullanımını önermiyoruz" dedi.

KÜRDAN KULLANIMINI ÖNERMİYORUZ

Diş temizliği ile ilgili bilgiler veren Dünyam Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Zahide Genç, "Kurban Bayramı süresi içerisinde biraz beslenme şeklimiz değişiyor. Genelde et ürünleri ve şekerleme tüketimi daha fazla oluyor. Bu dönemde tabi ki diş aralarına et birikimi ya da dişlerde ağrıları ile karşılaşabiliyoruz. Bu dönemde yapmamız gereken en önemli şey ağız bakımına çok iyi dikkat etmek. Diş temizliği için tavsiye edeceğimiz şey oral hijyen malzemeleri dediğimiz diş eti ara fırçaları yada diş ipi kullanımını öneriyoruz. Kesinlikle kürdan kullanımını önermiyoruz. Çünkü kürdan profesyonel bir temizleme aracı değildir. Yapı malzemesi ve saklama koşulları çok sağlıklı olmayan şeyler" diye konuştu.

 

 

DİŞ HEKİMLERİ ÖNERMİYOR

Genç ayrıca, "Maalesef ülkemizde her restoranda kürdanlarla karşılaşmak mümkün. Evlerde de bunun kullanımı görülüyor ama bunun kullanımını hiçbir diş hekimi önermemektedir. Kürdan kullanıldığı zaman diş etinde tahriş yaratılıyor ve bu tahrişe bağlı olarak zaman içerisinde diş eti enfeksiyonları ile karşılaşabiliyoruz. O yüzden kürdan kullanımını önermiyoruz. Genelde bu temizlikleri ara fırçalar ile yapıyoruz. Bu fırçaların özellikleri şunlardır; çok sağlıklı bir şekilde üretilen fırçalardır. Belirli uzunlukları vardır. Belirli diş aralarına göre boyutları vardır. Kullanımı oldukça rahattır. Diş etine kesinlikle zarar vermez. Bunun dışında yine birikmeler oluşuyorsa daha önce yapılmış kaplamalar yada iyi yapılmamış dolguların tedavi yoluna gitmek lazım. Birde kürdanın şu zararı var. İnsanların dişlerini kürdan ile temizlerken o bölgede kürdanın parçaları kalabilmektedir. O bölgede ciddi enfeksiyon oluşabilmektedir. Bazen de diş kayıplarına kadar gidebilmektedir" şeklinde konuştu.

 

 

sabah