KULLANAMIYORUZ Kİ RAHATLAYALIM

Bugün başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum.

Gezi'nin yıldönümü olduğu için bazı yolların kapandığını biliyordum. Kadıköy'den Beşiktaş'a geçmek için iskeleye gittiğimde, iskelenin kapalı olduğunu gördüm. 'Gezi nedeniyle seferler de iptal herhalde' diye düşündüm. Fakat bir süre sonra iskeleye bir vapur yanaştı. İçimden dedim ki, 'ulan Adalar seferleri yapılıyor, Beşiktaş yapılmıyor'. Yolcular inmeye başlayınca ve benim gibi salak salak ne olduğunu anlamaya çalışanlar çoğalınca mevzuyu kavradık.

Mevzu şu: Vapur Beşiktaş'tan yolcu alıp Kadıköy'e geliyor. Yolcular iniyor. Vapur boş olarak tekrar Beşiktaş'a gidip yolcu alarak geri geliyor. Bütün gün seferler bu saçma sapan uygulamayla yapılıyor.

Bu nasıl iştir arkadaş derken, yanında çocuğu da olan bir kadın, görevliye derdini anlatmaya çalıştı: 'Beyfendi ben Beşiktaş'tan vapurla geldim, şimdi de geri dönmek istiyorum'. Görevli tahmin edebileceğiniz gibi ''Beşiktaş seferleri iptal'' diye cevap verdi. O kadar yani. Gelebilirsin ama gidemezsin!

'Peki nasıl geçeceğiz karşıya' dedik. Diğer iskele açıkmış. Oradan geçebilirmişiz.

Diğer iskeleye gittik. Eminönü, Karaköy ve Kabataş seferleri yapılıyor. Ama Beşiktaş seferleri iptal olduğu için büyük bir kalabalık en yakın yere yani Kabataş'a yığılmışlar. Nasıl bir kalabalık... Anlatmak mümkün değil. Motora bindik, aşırı yolcu birikmesinden, insanlar ayakta yolculuk ediyor. Bu derme çatma motorlardan biri batsa sorumluluk kesin kaptana yüklenir değil mi, değerli büyüklerim!

Sonuçta Kabataş'a vardık. Kabataş bir mahşer yeri... Biraz daha güneş altında kalsanız, deri pantalonlu-bandanalı-yarı çıplak erkekler görmeniz işten değil. Ben o kadına hak verdim vallahi. İnsan o cehennemde daha neler görür Allah bilir.

Oradan otobüse binerek yolculuğumu tamamladım. Merak edenler için önemli not: Otobüs elbette ki Beşiktaş'tan geçiyordu ve yolcuların büyük kısmı Beşiktaş'ta indi.

Eeee? Ne oldu şimdi? Bizim Beşiktaş'a gitmemizi mi engellediler? Yooo! Gitmek isteyen gitti. Sadece zahmet, hatta eziyet çekerek.

Artık eminim, bizi yönetenler, bir işe yaramayacağını bildikleri halde, sırf bizlere işkence olsun diye bu kararları alıyorlar.

Hem, Beşiktaş'tan yolcu getiren vapurun, Kadıköy'den Beşiktaş'a boş gitmesi ne demek kardeşim!!! Ne cins bir manyaksınız lan siz!!!

Sonra 'Yok yol yaptık, yok metroyu uzattık, yok ulaşımı rahatlattık'! Ulan kullanamıyoruz ki rahatlayalım!

Önceki ve Sonraki Yazılar