KÖYCEĞİZ GÖLÜ TAŞTI, CADDE VENEDİK'E DÖNDÜ

KÖYCEĞİZ GÖLÜ TAŞTI, CADDE VENEDİK'E DÖNDÜ

Beykent Caddesi'ndeki bazı ev ve işyerlerini su basarken, bir kişi kanoyla...

MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde, dün akşam başlayıp bugün sabah saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağmur nedeniyle Köyceğiz Gölü taştı. Sular altında kalan Beykent Caddesi'ndeki bazı ev ve işyerlerini su basarken, bir kişi kanoyla tur attı.

VENEDİK'E BENZEDİ

İlçede dün akşam başlayan ve aralıklarla süren sağanak yağmur nedeniyle bu sabah saatlerinde Köyceğiz Gölü taştı. Gülpınar Mahallesi Baykent Caddesi, sular altında kaldı. Venedik'i andıran görüntülerin yaşandığı caddede bir kişi gölde kullanılan kano ile tura bile çıktı. Bazı araçlar suda arıza yaparken; caddede bulunan ev ve işyerlerinde su baskınları yaşandı. Öğleden sonra yağmur etkisini yitirdi, yerini güneşli bir gökyüzüne bıraktı. Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, şu ana kadar büyük hasarın olmadığını söyledi.

'İTALYA'DAYIM SANDIM'

Göle kıyısı bulunan bir restoranın bahçesine kadar kanoyla gelen Ankaralı Soner Abacı, "Belki buradaki insanlar için bu sıkıntı ama bizim gibi bölgeye tatile gelenler için değişik bir ortam. Restoranda deniz içindeymiş gibi yemek yemenin keyfini yaşamak istedim. Restoranın tedarik ettiği kano ile gelerek bu zevki tattım. İtalya'dayım sandım" dedi. Restoran sahibi Şaziye Deniz, "En son 2012 de yine böyle olmuştu. O zaman restoranın içine kadar sular girmişti. Buna da şükür" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı