KÖPEK VAHŞETİNE TEPKİLER BÜYÜYOR

KÖPEK VAHŞETİNE TEPKİLER BÜYÜYOR

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 12 yıldır sahibi olduğu 'Kol' adlı Alman kurdu cinsi köpeğini tahra ile vura vura öldüren İngiliz vatandaşı 48 yaşındaki B.C.'ye, tepkiler çığ gibi büyüyor. İngiltere Büyükelçiliği'nin internet sitesine...

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 12 yıldır sahibi olduğu 'Kol' adlı Alman kurdu cinsi köpeğini tahra ile vura vura öldüren İngiliz vatandaşı 48 yaşındaki B.C.'ye, tepkiler çığ gibi büyüyor. İngiltere Büyükelçiliği'nin internet sitesine B.C.'yi ülkemizde istemediklerini belirten tepki mesajları gönderen hayvanseverler, telefon ve faks yağmuruna tuttu. B.C.'nin daha ağır bir ceza alıp, ülke dışına çıkartılması için yine 'www. change.org' isimli internet sitesinde imza kampanyası başlatan hayvanseverler, yarın evinin önünde geniş katılımlı eylem yapmak için sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenmeye de başladı.

Yaklaşık 20 yıl önce Bodrum'a yerleşen ve yatlarda personel olarak çalışan İngiliz B.C., Alman kurdu cinsi 'Kol' isimli köpeğini, İçmeler Caddesi'nde, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında tahra ile pek çok kez başına vurarak öldürdü. Bu sırada kendisine engel olmak isteyen çevredeki hayvanseverler ve yat kaptanlarının üzerine elindeki tahra ile yürüyen B.C., korku saçtı. Başına aldığı tahra darbeleriyle kanlar içinde kalıp, can çekişerek ölen köpeği gören çevredekiler, durumu polise bildirdi. 12 yıldır beslediği köpeğini acımasızca öldüren B.C.'nin olayın ardından "Köpekleri çok severim. Kol'u da çok seviyordum ama artık yaşlanmıştı, hastaydı. Nasıl olsa ölecekti. Ha öyle ölmüş ha böyle ne farkeder? Ölümü elimden oldu. O'nu temizledim. Bunda anormal bir şey yok. Her gün onlarca insan ölüyor kimse sesini çıkarıyor mu? Niye bu olayı bu kadar büyütüyorsunuz? Biraz sonra köpeği götürüp, gömeceğim. Başka bir köpek alır beslerim" demesi, çevredekilerin tepkisine neden oldu. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan B.C., Kabahatlar Kanunu'na göre 200 lira para cezası kesilip, serbest bırakıldı.

Ancak, B.C.'ye tepkiler dinmek bilmezken, hayvanseverler ayaklandı. İngiltere Büyükelçiliği'nin internet sitesine B.C.'yi Bodrum'da istemediklerini belirten tepki mesajları gönderen hayvanseverler, telefon ve faks yağmuruna tuttu. B.C.'nin daha ağır bir ceza alıp, ülke dışına çıkartılması için 'www. change.org' isimli internet sitesinde imza kampanyası da başlatan hayvanseverler, yarın evinin önünde geniş katılımlı eylem yapmak için sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenmeye de başladı. Hayvansever Bahar Aybar Özbal, B.C.'nin köpeği Kol'u vahşice, ulu orta katlettiği görüntüleri izlediklerinde cinnet getirmelerine ramak kaldığını belirterek, "Türkiye'nin dört bir yanından bizleri arayan hayvanseverler çılgına dönmüş durumda. Yarın düzenleyeceğimiz eylemi birçok şehirden hayvanseverde katılacağı gibi İngiliz Büyükelçiliği'nin 'UKin Turkey' sayfasına 'B.C. isimli katili şehrimizde istemediğimizi' beyan etmeye başladık. İmza kampanyası başlattık. Ayrıca Hayvan Hakları ile ilgili diğer kuruluşlar ve barolar ile de ilişkiye geçtik. Bu kişi 200 lira vererek hiçbir şey olmamış gibi elini kolunu sallayarak Bodrum'da dolaşamaz, gitsin ülkesinde dolaşsın. Bu kişi ne ilçemizde ne ülkemizde istemiyoruz. Gitmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

KAN DONDURAN İFADE

Öte yandan bu sabah İçmeler Caddesi'nde bir sokak köpeğini severken görülen ve esnafın tepkisi üzerine evine dönmek zorunda kalan B.C.'nin polisteki ifadesinde, "Kol'un dışında sokak köpeklerini de besliyorum. Aslında köpekleri çok seven biriyim. Kol, en yakın dostumdu. Köpeğim için doğruyu yaptığıma inanıyorum. Hastaydı, yaşamaması gerekiyordu. Biraz acı çekmiş olabilir ama şu anda çok huzurlu ve mutlu. Niye bu kadar tepki gösteriyorlar anlamadım, şimdi olsa yine aynısını yaparım" dediği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı