Konya'ya Şeriat mı Geldi ?

Konya'ya Şeriat mı Geldi ?

“Kadın madın getirmeyin. Alem mi yapacaksınız?


 
AKP’li yerel yönetimlerin, partinin kafasının arkasında nasıl bir düzen olduğunu gösteren uygulamaları sürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin, ilde sanki şeriat rejimi varmış gibi bir uygulamaya imza attığı ve bir alışveriş merkezinin planladığı konserde kadın şarkıcıyı sahneye çıkarmasını engellediği iddia edildi.
 
Yurt gazetesinden Semra Tatlıpınar’ın haberine göre; olay, geçen yıl Konya’da açılan ve şehrin uluslararası tek AVM’si olan Kentplaza Alışveriş Merkezi’nin planladığı bir konserin hazırlıkları sırasında yaşandı. Zaman zaman ünlülerin katılımıyla gerçekleşen organizasyonlar düzenleyen AVM yetkilileri bu kez konser için kadın şarkıcı arayışına geçti. Ancak bu istekleri Konya Belediyesi’nin engeline takıldı.
 
İddialara göre; belediye yönetimi Kentplaza yetkililerinin kadın sanatçı kararına “Kadın madın getirmeyin. Alem mi yapacaksınız? Getirecekseniz erkek şarkıcı getirin” şeklinde karşı çıktı. Bunun üzerine erkek şarkıcı bulmaya çalışan AVM yetkililer Kutsi ile anlaştı. Kutsi  yaşanan olayların ardından, cumartesi günü Kentplaza’da sevenlerine konser verdi.