Konya Deaş Villası baskınında ilginç ayrıntılar

Konya Deaş Villası baskınında ilginç ayrıntılar

Konya'da bir villa tutarak terör eylemleri için hazırlığa başlayan Deaş teröristlerine yapılan baskınla ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

EVİ KİRALAYAN TERÖRİST ARANIYORDU

Konya'da çatışmanın çıktığı terör örgütü DEAŞ yönelik hücre evini yaklaşık 20 gün önce kiralayan A.Y. adlı terörist hakkında, Gaziantep 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkartıldığı polis tarafından arandığı ortaya çıktı. A.Y.'nin villayı kiraladıktan sonra Konya'daki İstihbahrat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin bilgi sahibi olduğu ve evi takibe aldığı öğrenildi. Evi sürekli kontrol altında tutan polisin, eve silah ve mühimmat geldiğini

NÖBET BEKLİYORMUŞ

Bahçede ölü ele geçirilen teröristin nöbet tuttuğu, polisin geldiğini görünce diğer arkadaşlarına haber verdiği ve polise silahla ateş açmaya başladığı öğrenildi. Hücre evinde şu ana kadar yapılar aramada, ele geçirilen patlayıcı madde, silah ve mühimmatların dışında sadece 2 kanepenin olduğu öğrenildi. Hücre evinde ele geçirilen 3 kilo TNT patlayıcının ise bir spor salonunu tamamen infilak ettirebileceği güçte olduğu belirtildi. Bu arada çatışma sırasında eve giren 1 özel harekat polisinin, 2 teröristin hedefi arasında kalınca hemen bir odaya girip kendini korumaya aldıktansonra,1 teröristi teröristi etkisiz hale getirdiği, diğerini de arkadaşlarının ölü ele geçirdiği belirtildi.

2 TERÖRİSTİN CESEDİ DAHA ÇIKARILDI

Öte yandan Konya’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda 5 teröristin ölü ele geçirilmesinin ardından teröristlerin cesetleri evden çıkarılıyor. 

İki teröristin cesedinin evden çıkarılması sırasında cadde üzerinde evi bulunan bir kişi mehter marşı açtı.

Konya’da DEAŞ terör örgütünün hücre evlerine yönelik düzenlenen ve çıkan çatışmada 5 teröristin öldürüldüğü çatışmada 4 polis hafif yaralanmıştı.

KAN DONDURAN AYRINTILAR

DEAŞ yönelik hücre evini yaklaşık 20 gün önce kiralayan A.Y. adlı terörist hakkında, Gaziantep 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkartıldığı polis tarafından arandığı ortaya çıktı. A.Y.'nin villayı kiraladıktan sonra Konya'daki İstihbahrat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin bilgi sahibi olduğu ve evi takibe aldığı öğrenildi. Evi sürekli kontrol altında tutan polisin, eve silah ve mühimmat geldiğini saptamasının ardından bugün Özel Harekat Polisi eşliğinde operasyonun düzenlenmesine karar verildiği belirtildi. 

fft16_mf9476172.jpeg

BAHÇEDE ÖLEN TERÖRİST NÖBET BEKLİYORMUŞ 

Bahçede ölü ele geçirilen teröristin nöbet tuttuğu, polisin geldiğini görünce diğer arkadaşlarına haber verdiği ve polise silahla ateş açmaya başladığı öğrenildi. Hücre evinde şu ana kadar yapılar aramada, ele geçirilen patlayıcı madde, silah ve mühimmatların dışında sadece 2 kanepenin olduğu öğrenildi. 

Hücre evinde ele geçirilen 3 kilo TNT patlayıcının ise bir spor salonunu tamamen infilak ettirebileceği güçte olduğu belirtildi. 

2 TERÖRİSTİN HEDEFİ OLDU

Bu arada çatışma sırasında eve giren 1 özel harekat polisinin, 2 teröristin hedefi arasında kalınca hemen bir odaya girip kendini korumaya aldıktansonra,1 teröristi etkisiz hale getirdiği, diğerini de arkadaşlarının ölü ele geçirdiği belirtildi.

İlgili Haberler