Komşu Katili İmam 2 Yılda Tahliye Edildi

Komşu Katili İmam 2 Yılda Tahliye Edildi

Komşusunu domuz sanarak, av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan köy imamı 39 yaşındaki Bayram Yüksek, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

DOMUZ SANDIĞI KOMŞUSUNU AV TÜFEĞİYLE ÖLDÜREN İMAMA 5 YIL HAPİS


ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 2 yıl önce komşusu 36 yaşındaki Ali Bargaç'ı domuz sanarak, av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan köy imamı 39 yaşındaki Bayram Yüksek, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yüksek, tutuklu kaldığı süre gözönünde bulundurularak tahliye edildi.
 
Alanya'ya bağlı Bademağacı Köyü'nde 9 Aralık 2011'de meydana gelen olayda köy sakinlerinden Ali Bargaç'ı av tüfeğiyle öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan köy imamı Bayram Yüksek, son kez hakim karşısına çıktı. Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Necdet Vural başkanlığında görülen duruşmada hazır bulunan tutuklu sanık Bayram Yüksek, olaydan dolayı pişmanlık duyduğunu belirterek, duruşma salonunda bulunan Ali Bargaç'ın yakınlarından özür diledi. Bayram Yüksek, "Olay yanlışlıkla meydana geldi. Sebep olduğum için çok pişmanım. Hayatta kalması için elimden gelen her şeyi yaptım. Cezaevinde Ali Bargaç için her gün dua ettim" dedi.
 
KASTEN ÖLDÜRDÜ
 
Kardeşinin kasten öldürüldüğünü ileri süren İbrahim Bargaç ise Ali Bargaç ile köy imamı Bayram Yüksek arasında, bahçeye ekilen bakla ve kardeşinin nişandan ayrılmasına neden olmaktan dolayı husumet bulunduğunu söyledi. 
 
Tarafları dinledikten sonra kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Necdet Vural, Bayram Yüksek'in 'Taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldığını, sanığın, suça konu olan eylemini öngörülen neticeyi istememesine karşı gerçekleştirdiğinden ve suçun işleniş biçimi dikkate alınarak cezanın 1/2 oranında artırılarak 6 yıla çıkarılmasına, sanığın duruşmadaki hal ve hareketleri lehine indirim sebebi kabul edilerek de 1/6 oranında indirim yapılmasına ve sonuç olarak 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildiğini açıkladı. Mahkeme, Bayram Yüksek'in tutuklulukta geçen süresini ve suçun niteliğini gözönünde bulundurarak, kararın Yargıtay tarafından onaylanıncaya kadar tahliyesine karar verdi.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
 
Olay, 9 Aralık 2011'de akşam saatlerinde Bademağacı Köyü'nde meydana geldi. Köy imamı Bayram Yüksek, iddiaya göre çalılıklar arasından gelen sese av tüfeğiyle ateş etti. Tüfekten çıkan saçmaların isabet etmesiyle ağır yaralanan Ali Bargaç, Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülürken öldü. Gözaltına alınan köy imamı Bayram Yüksek tutuklandı.